waar staat de v voor bij plakken (ctrl+v) bij control p lijkt het me logisch omdat het 'paste' betekend maar waar staat de v dan voor ??

Weet jij het antwoord?

/2500

Ze zijn gewoon het rijtje afgegaan. Z to undo X to cut C to copy V to paste Het betekent dus niets.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cut,_copy,_and_paste

Control P betekent geen paste. Dat is juist ctrl V. Je zou er Ctrl V (velpon) van kunnen maken ;-) (Velpon is lijm, plakken dus) Er zijn wel commando's die met de beginletter overeen komen, maar niet allemaal. Ctrl-A: Selecteer alles (Select All) Ctrl-B: Vetgedrukt maken (Bold) Ctrl-C: Kopiëren (Copy) Ctrl-D: Lettertype (Font) Ctrl-E: Centreren (Centre) Ctrl-F: Zoeken (Find) Ctrl-G: Ga naar pagina ... (Go to) Ctrl-H: Vinden en Vervangen (Replace) Ctrl-I: Cursief maken (Italic) Ctrl-J: Uitlijnen (Justify) Ctrl-K: Link invoegen (Insert hyperlink) Ctrl-L: Links uitlijnen (Align Left) Ctrl-M: Inspringen (First Indent) Ctrl-N: Nieuw (bv. een nieuw bestand maken) Ctrl-O: Openen (Open) Ctrl-P: Afdrukken (Print) Ctrl-Q: Snelle tabbladen (miniatuurafbeeldingen) openen (Internet Explorer) Ctrl-R: Rechts uitlijnen (Align Right) Ctrl-S: Opslaan (Save) Ctrl-T: Hanging Indent (Hanging Indent) Ctrl-U: Onderstrepen (Underline) Ctrl-V: Plakken (Paste) Ctrl-W: Document Afsluiten (Close) Ctrl-X: Knippen (Cut) Ctrl-Y: Ongedaan maken Ongedaan maken (Redo) Ctrl-Z: Ongedaan maken (Undo)

Je moet de V zien als een pijltje naar beneden. Je slaat eerst tekst (of iets anders) op in een opslagplaats. Dat doe je door te kopiëren (Control-C) of te knippen (Control-X). Daarna stuur je de opgeslagen tekst als het ware vanaf die opslagplek omlaag, naar de plek waar de cursor staat. Vandaar de V als pijltje omlaag. Toegevoegd na 2 minuten:   Overigens hebben de X (van Control-X) en de C (van Control-C) ook hun logica. De X geeft als het ware aan dat je het wegkruist, dat je het verwijdert. Het geselecteerde stuk is dan weg uit de tekst (en opgeslagen in de opslagplaats, het klembord). De C komt "gewoon" van Copy. Voor plakken is Control-V gebruikt in plaats van Control-P om twee redenen. Ten eerste was Control-P al bezet voor afdrukken (de P van Print). Ten tweede zit de V zo mooi naast de bijbehorende X en C.

De 'v' bij ctrl+v staat voor 'view' wist een Canadese kennis mij ooit te vertellen. In ieder geval vind ik het een prima ezelsbruggetje.

De V staat in dit geval niet voor een woord. Copy is mooi voor de C, maar de P was al lang vergeven aan Printen. Aan de andere kant is het wel makkelijk dat de V naast de C (en de X cut) zit. Je kan dan met een beweging en een hand heel makkelijk Ctrl-C Ctrl-V blijven doen.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100