Waarom speelt me pc geen dvd af?

Ik heb een nieuwe seizoen van een serie op dvd gekocht en wou dit graag op me pc bekijken. Maar als ik de cd in me pc doe laat hij niks zien. En bij mijn computer staat ook dat die dvd-rw-station leeg is.. Als ik erop klikt gaat het cd station de cd uitwerpen en zegt hij "plaats een schijf in station D" terwijl er al een schijf erin bevind..

Ik heb andere cd's geprobeerd om zeker te weten of het niet aan me pc ligt, maar nee andere cd's speelt hij gewoon af.

Wie o wie weet oplossing?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mogelijk kunt U eens gebruik maken van dé betere afspeler VLC Player http://www.videolan.org/ Hiermee kunt U vrijwel alles afspelen. Verder is het (soms) nog verstandig een video pack te installeren : http://downloads.phpnuke.org/nl/download-item-view-y-a-m-x-z/K-LITE%2BCODEC%2BPACK%2BFULL.htm Groet:Zoekertje

Je hebt het steeds over zowel CD's als DVD's, de vraag is of je andere Video-DVD's kan bekijken zonder problemen. Als dat lukt lijkt het erop dat het aan de DVD's ligt die je net gekocht hebt. Mogelijk zijn ze slecht geproduceerd (nooit eerder van gehoord maar zou theoretisch kunnen). Of het zou kunnen zijn dat er een andere regiocodering opzit dan de regiocodering die op je PC is ingesteld. Heb je ze misschien geimporteerd? Wij zitten in regiocode 2 als je achterop de DVD's kijkt moet dit ook staan. Er zijn wel trucs om dit te omzeilen. Als dat het probleem is kunnen we dat wel even opzoeken. Plaatje van regiocodes:

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/DVD_region_code

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100