Als je je computer weggooit is het verstandig om je harde schijven te vernietigen. Is dit voldoende? Hoe zit het met een geheugenkaart? bestaatdiewel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een geheugenkaart is zijn data kwijt zodra de spanning weg word genomen. Dus trek de geheugenbalkjes, die weldegelijk bestaan, uit je moederbord en klaar. De harde schijf kun je (a) kapot slaan met een bijl ofzo.., maar makkelijker is (b) uitgebreid formatteren. Dit kan via je schijfbeheer.

Waarom wil je de hardeschijf vernietigen? ja kan dit doen indien je de ooit opgeslagen gegevens voorgoed probeert kwijt te raken. geheugenkaart hoef je niet te vernietigen. deze kan je ( misschien )gebruiken als extra werkgeheug in je nieuwe computer hier staat geen informatie op van je oude computer.

Bij een computer hoef je alleen de harde schijven te vernietigen. Dat kun je doen door ze gewoon kapot te slaan. Echt kapot. Of ze vol met water laten lopen en dan in de vriezer leggen. Ga niet met vuur aan de gang. Dan komen er schadelijke stoffen vrij. Waarom is het nodig? Ook al verwijder je iets. Een beetje handige jongen kan die bestanden zo weer opvragen.

Dat zou dan in feite voor alle opslagmedia gelden. Een geheugenkaart dus ook. of usb sticks, externe schijven, cd's, dvd's, de chipkaart in je telefoon. En dan ligt het eraan hoe je het vernietigt. Formatteren van een schijf is niet voldoende. Een kwaadwillend persoon, die toevallig weet dat jij die schijf weggooit ( ook dat moet nog zo zijn) die kan dan de data nog achterhalen. Er zijn manieren zo'n schijf dan zo te formatteren dat het niet meer te achterhalen is. Maar zodra er over geformatteerde data heen geschreven is, is dat niet meer te achterhalen.

Om een harde schijf volledig te wissen bestaat het (gratis) programma : Darik's Boot And Nuke en als U geen zin heeft om een ander Uw bestanden later de kans te geven die te gaan lezen is dit zeker verstandig. Usb sticks is vrij logisch,die haalt U uit de ingangen en kunt U mogelijk later nog gebruiken . Geheugenreepjes zijn best prijzig en de moeite waard om die te verkopen en/of zelf in een andere (aangeschafte ) pc er bij te zetten. De meeste nieuwere computers hebben 4 of soms zelfs méér sleufjes. Op deze geheugenreepjes staan trouwens ook nooit gegevens. http://www.dban.org/download Nadat U dit heeft gedownload,kunt U het op een lege cd-R /DVD -R branden en er mee opstarten. Niks uitpakken dus ! Groet:Zoekertje

Alleen als je wat te verbergen hebt. Anders vind je het niet erg als een ander het zou kunnen bekijken/lezen.

een particulier die een computer weggooit kan af met standaard windows formatteren.. ik zou niet weten waarom ik data van een ander zou willen hebben, en misschien daarbij virussen e.d. Je zou ook de schijf eruit kunnen halen, en uit je slaapkamer raam naar beneden gooien.. geloof me dat overleeft ie niet... dan in de prullenbak ermee en klaar...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100