Er is een adsl modem aanwezig, kan iemand die op mijn huis past een lan-aansluiting gebruiken? Moet haar notebook geconfigureerd? Wat te doen?

Ik heb een adsl modem en gebruik dus enkel een lan-aansluiting. Er komt iemand op mijn huis passen als ik weg ben, maar die brengt haar notebook mee. Zij wil graag internetten en de email checken. Kan ik nu zomaar het kabeltje van het modem uit mijn computer halen en in haar notebook steken? Werkt het dan meteen of moet het notebook geconfigureerd worden? Als ik terugkom en mijn eigen computer weer gebruik, hoef ik dan enkel het kabeltje weer in mijn computer te steken?
Hartstikke bedankt aan een ieder die hier een antwoord op heeft.
Groetjes, Sanyu

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Meestal is je router/modem de DHCP server (degene die de ip-adressen e.d. uitdeelt) op je netwerk. Waarschijnlijk kun je gewoon het stekkertje (de netwerkkabel) omsteken, haar netwerkkaart zal allerwaarschijnlijkst automatisch de juiste configuratie krijgen en ze zal gewoon gebruik kunnen maken van de internetverbinding. En als jij weer thuiskomt kun je de kabel weer terugsteken in je PC en zal je gewoon weer verder kunnen gaan waar je gebleven was...

ja geen enkel probleem misschien even je pc weer herstarten mocht het niet meteen lukken maar volgens mij hoeft dat zelf niet eens

Dit kan mits je router als DHCP server is ingesteld. Als dat niet het geval is zal je de laptop een vast ip adres moeten geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100