Wie weet er een simpel programmaatje waarmee ik foto's kan oplichten?

Gratis en het liefst zo simpel mogelijk. Ik hoef niet allerlei andere toeters en bellen, zoals bij photoshop bijvoorbeeld.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een eenvoudig programma dat toch veel mogelijkheden biedt, is Picasa: http://www.gratissoftwaresite.nl/downloads/Picasa+fotobewerking Ook heel handig om even snel een foto recht te zetten of bij te snijden! Maar ook leuk om (met 1 muisklik) een fotocollage te maken of ergens een tekstje in te zetten. Het programma kan best veel, maar alles werkt op een hele eenvoudige manier. En als je méér wilt dan een simpele bewerking, kun je b.v. deze website raadplegen: http://www.wilmakarels.nl/picasa3/handleiding.php

Paint.NET is een goed fotobewerkingsprogramma met in het effecten menu ook het lichter maken van foto's. vrij simpel te gebruiken als je normale menu's begrijpt. http://www.paint.net/ (de rechter) Toegevoegd na 1 uur: Ook Paint.Net heeft een NL taalpakket en een Nederlanstalig forum voor als je hulp zoekt.

Ik gebruik altijd irfanview hiervoor. Zit vol met handige opties. Dus ook kleuren ophalen, verscherpen, filters etc. En....nederlandsta"ig als je wil Toegevoegd na 48 seconden: Nederlandstalig bedoel ik.

Voor de allersimpelste bewerkingen is fotoflexer.com een aanrader, dat is een gratis programma op het internet waarmee je alle basisbewerkingen kunt uitvoeren. Je hoeft niets extra te installeren en is helemaal gratis, wel is de site in het Engels (maar voor basisbewerking geen probleem). Als je iets uitgebreider wilt, raad ik picasa aan. En voor het bewerken van gezichten (bv portretten) is portrait professional 10 een échte uitblinker!

Bronnen:
www.fotoflexer.com, www.picasa.google.com...

het allermakkelijkst lijkt me windows fotogalerie. bovenaan staat dan bewerken en kan je je foto verlichten bij belichting aanpassen. als je windows hebt staat dit normaal al op je pc dus hoef je niets te downloaden

Free Digital Camera Enhancer http://www.mediachance.com/digicam/enhancer.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100