Wat betekent verzuimen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iets niet doen. Verzuimen op school is spijbelen. Maar ook in andere context. Hij heeft verzuimt dat rapport te schrijven, dan heeft hij dus geen rapport geschreven

Niet doen , je moet naar de tandarst en je gaat niet. Je verzuimd het

Verzuimen: "ver·zuim het; o -en het iets niet doen, ergens niet komen  ver·zui·men -zuimde, h -zuimd 1 nalaten wat men moet doen 2 niet komen waar men moet zijn: hij verzuimt nooit; komt altijd"

Bronnen:
http://www.vandale.nl/vandale/zoekService....

Naar school moeten, en zeggen dat je ook gaat, maar ondertussen met je vriendinnen in de stad hangen. Dan verzuim je van school !

Iets niet doen wat van je wordt verwacht.

Geen antwoord op een gestelde vraag geven. (ik verzuim dus niet..;-)

verzuimen doe je als je iets nalaat en dus niet (volledig) doet. dat #iets# is een bepaalde verwachting (dan wel van jezelf, dan wel van anderen)

Als je je op je werk ziekmeld wordt dit ook verzuim genoemd: Ziekteverzuim. Kom je gewoon niet opdagen heet het: ongeoorloofd verzuim. Verzuim kan dus betekenen: niet zijn waar je hoort te zijn.

Iets wat je hoort te doen, niet doen. Dat is verzuimen. Ziekteverzuim; dan ben je er niet door ziekte. Je moet dus werken, maar moet verzuimen vanwege je ziek zijn. Verzuimen; nalaten, ontwijken, absent zijn, ontbreken, ontduiken, overslaan enz.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100