Waar halen fora hun inkomsten vandaan?

ik heb 2 uitzinig populaire fora. dit kost mij niets. ik beheer het en activeer de gebruiker en houd het schoon en netjes. als ik iets niet weet weet de klanteservice het wel. maar hoe kan dat nou. ik betaal niets en toch is er werl een klanteservice ect ect. wie betaalt dat.?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Fora zonder banner kom je tegenwoordig bijna niet meer tegen. Net zoals dat in jouw hyves een banner zit...

Er zullen waarschijnlijk wel diverse links op staan, en ieder tikje op een link brengt geld op.

Vermoedelijk gebruik je gratis forumsoftware waar altijd iets van reclame op staat of minimaal Google-ads. Ik heb zelf bewust een reclame-vrij forum, endat kost gewoon geld hoor (al is het niet een enorm bedrag) zowel voor de hosting als voor de licentie van de software. Als je namelijk je forum meer wilt uitbreiden, lukt dat eigenlijk niet met die gratis softwarepakketten. Ik wilde graag bepaalde software en een paar mods geïnstalleerd hebben (zoals een arcade, een casino, een puntensysteem, een foto-galerij om op het forum zelf foto's te kunnen plaatsen enz.), en dat is dan niet meer gratis. Wanneer je een forumpje bij een gratis provider op een shared host afneemt (yourbb, forum2go etc) betaalt dit zichzelf uit de reclameinkomsten van de advertenties. Daar heb je zelf geen omkijken naar. Als het echt succesvolle en druk bezochte fora zijn, zou je overigens kunnen overwegen een eigen domein te nemen en daar zelf advertenties te laten plaatsen zodat de inkomsten voor jou zijn. Dat schijnt nog best wel leuk aan te kunnen tikken, en echt veel extra werk is het niet. Voor wat betreft de klantenservice worden je domein en je software ook ondersteunt door de bedrijven waar je ze afneemt.

Er zijn gewoonlijk grofweg twee manieren om geld te verdienen op het internet: 1) zelf iets verkopen - In dit geval zou dit waarschijnlijk neerkomen op producten zoals pro-accounts, gadgets enz. 2) Anderen beter laten verkopen - Voornamelijk reclame enz. Maar let op! Het kan heel goed zijn dat de website /eerst/ een marktaandeel wil behalen, en vervolgens pas geld wil gaan verdienen (als er veel bezoekers zijn). Daarom kan het soms gek overkomen. Maar maak je geen zorgen, ze weten waar ze mee bezig zijn gewoonlijk ;-)

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100