Wat is een computer met IR? Waar staat IR voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

IR staat voor infrarood, zoals eerder aangeven. De voorganger van Bluetooth. Het is een manier om twee elektronische apparaten te verbinden (beide zijn vaak voorzien van een stroombron eigen stroombron: accu, batterijen of netstroom) De verbinding werdgebruikt om iets te controleren (zoals afstandsbedieningen dat nogsteeds met TV doen) of om gegevens over te brengen. Bijvoorbeeld je mobiel met je Laptop verbinden om te internetten via je mobiele abonnement of bestanden over te zetten. Bluetooth kan dit vele malen sneller zodat ook handfree setjes draadloos kunnen worden verbonden op de telefoon of laptop (voor skype bijv.) Infarood, ondanks achterhaalt, wordt nog veel gebruikt omdat het een laag stroomverbruik heeft (handig voor mobiele apparaten) en relatief universeel is. Toegevoegd na 1 minuut: Voorganger bedoel ik niet letterlijk. Het lijkt op de manier waarop BueTooth wordt toegepast. De bedenkers van de twee technieken hadden sociaal/bedrijfstechnisch gezien niets met elkaar te maken.

IR staat voor infrarood.

Normaliter voor infra-rood. Maar wat dat met een computer moet ? Draadloze muis en toetsenbord ofzo waarschijnlijk, of wie weet zelfs een afstandsbediening.

Oudere laptops hadden vaak Infra Rood. Met speciale software kon je een afstandsbediening gebruiken om bijv, de muziekspeler te besturen, of handig als mediacenter gerbruiken. Als je twee laptops met windows tegenover elkaar zette, dan werden ze automatisch gevonden en kon je bestanden met elkaar uitwisselen, maar dat ging best wel langzaam.

Infrarood, de computer kan zo met sommige telefoons informatie overzetten. Bij HTPC's (Home Theater PC's) zit deze verbinding ook vaak om zo een afstandsbediening er op te kunnen gebruiken

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100