Ik heb een laptop nodig voor de studie Game Technologies. Waar moet ik op letten?

Over een jaar wil ik Game Technologies (programmeren en modelleren, laptop gaat ook gebruikt worden voor gamen) gaan studeren en daarbij heb ik logischerwijs een laptop nodig. Nu weet ik dat ik moet letten op processor, geheugen, grafische kaart etc, maar ik zie door de bomen het bos even niet meer. De een zegt dat een i7 processor vereiste is, volgens de ander kan ik met i5 prima uit de voeten.

Ik heb wel een vermoeden van wat ik nodig ga hebben, maar bevestiging zou fijn zijn.

Welke minimale specs raden jullie aan? (zo precies mogelijk als dat kan: processor, grafische kaart, ram, kloksnelheid etc)

Voorbeelden zijn ook meer dan welkom :)

Voorkeur voor merken/grootte heb ik overigens niet, al hou ik de prijs graag onder de 1000 euro.

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Je school zou een goed advies moeten kunnen geven en misschien hebben ze wel een leuke aanbieding ? maar ik zou eens alienware onder de loep nemen ? Helaas denk ik dat 1000 euro niet voldoende is voor jouw aanstaande eisen. dus flink sparen

Bronnen:
http://www.alienware.nl/landings/laptops.aspx

Als je wil gaan gamen is de GPU hetgeen waarvan je uitgaat. Als je onder de 1000 eu wil blijven zal je richting een 850m/860m gaan. http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-860M.107794.0.html (onderaan voor de prestaties) Een i5 is voor een desktop prima, in een laptop is een i5 echter een dualcore proc.. Aangezien veel games een quadcore verwachten zou je dus al snel i7+860m gaan, of een equivalent van AMD. Toegevoegd na 14 minuten: Op notebookcheck kan je een aardig beeld krijgen wat de limitaties/mogelijkheden zijn van mobiele GPU's.

Bronnen:
http://tweakers.net/categorie/496/laptops/...

Ik adviseer om eens te kijken naar Msi apache gaming laptops. Als je daar het geld niet voor hebt dan adviseer ik: i5 of i7 min 2,8 ghz Min 8gb Ram En een goede gpu zoals de gtx 8xx m en 9xx m series.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100