Wat is een goede manier om mn computer te 'ontstoffen'?? Stofzuigen lijkt me geen goed plan...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn van die hoge druk luchtbusjes te krijgen bij je lokale pcboer! Stofzuigen kan statische electriciteit opwekken dus idd niet doen!

Ik had pas gewoon met wat vochtige doekjes en door te blazen mijn pc ontstoft.

Stofzuigen kan wel, maar zet hem op de laagste stand en zet de pc uit. Neem dan een wattenstaafje en maak je ventilators schoon. Doe ik ook altijd & altijd goed gegaan.

het kan wel

Ook een manier is een rouge of scheerkwast te nemen van echt haar en daarmee af te stoffen. Vuile onderdelen die afgenomen mogen worden zoals de ventilator, afnemen met een vochtig wattenstaafje,

Ik doe het met de fietspomp. Iemand anders lekker laten pompen terwijl ik lekker zit met het tuitje, dit werkt uitstekend. Doe dit trouwens wel buiten, anders kan je daarna gelijk gaan stofzuigen!

Ken je iemand die een compressor thuis heeft. Met een luchtpistool. Gewoon de kap eraf halen,en schoon blazen. Gaat prima. En anders ,,gewoon even langs een auto garage. Geef die jongen 5 euro,en klaar is kees. En hij gaat een stuk langer mee.

Computer en randapparatuur uit het stroom halen. Met kwastje stof losmaken van de componenten en gelijktijdig met kruimeldief of stofzuigerslang met hulpstuk (smal opzetstuk) opzuigen. Attentie: Hou de slang niet te dicht bij een ventilator. Die gaat als een razende draaien, en als er iets tegen aan komt, dan breekt er een blad af.

Stofzuigen kan wel degelijk! Doe het zelf zo nu en dan. Als je alleen de ventilator wil leeghalen is uitzetten, stofzuiger laagste stand, liefst nog zo'n beschermkapje. Wil je echt de boel binnen schoonmaken (wat eens in de zoveel tijd toch wel is aan te raden), even de stroom eraf, open maken en voorzichtig met klein materiaal de stof weghalen. Uitkijken voor je platen ofcourse! :) Of die moet je eruit halen en later weer terug plaatsen, alhoewel dat voor sommige mensen net iets te risky is.

Wanneer je met lucht aan de slag gaat kun je rietjes tussen de ventilatoren doen om ze vast te zetten. Anders kunnen ze stuk gaan.

juist wel een goed plan .als je een compressor gebruikt blaas je het vuil(stof)in andere componenten.wel een stofzuigerborstel gebruiken als je gaat zuigen.

Eerst alle toetsen eruit halen! Dan is het veel en veel makkelijker!

Ik gebruik zelf brilledoekjes en een speciaal setje voor de pc kan je op de stofzuiger aansluiten met borsteltje en te koop in pc winkels.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100