Kan een voorgespeelde (gekochte) DVD in de USA probleemloos worden afgespeeld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Regiovrije dvd speler moet je hebben om regio 1 (amerika) af te kunnen spelen.

Je moet wel goed opletten: de meeste DVD spelers in NL zijn regio 2. De meeste DVD's in de VS zijn regio 1. Die werken dus niet. Maar met een regiovrije DVD (regio 0) en/of een regiovrije DVD-speler hebt je geen probleem.

Als hij hier gekocht is niet. Amerika gebruikt ntsc en wij Pal en als zijn dvd speler alleen ntsc kan lezen (die kans is erg groot)lukt het dus niet. Probeer even uit te zoeken of hij Pal kan lezen met zijn dvd speler.

Het antwoord is Ja en Nee. Zoals gezegd USA is regio 1 en Europa is regio 2. Nu kan je een speler over het algemeen instellen, maar dat gaat maar 3 keer. Dus daarmee moet je oppassen: hij blijft dus in de derde wijziging staan. Nu kun je op het internet aanwijzingen vinden hoe je je dvd speler 'region free' moet maken en dat is zinvol, als je veel dvd's gaat importeren. Handiger is om een video kopieer programma te kopen, waarmee je de regio eruithaalt. Dan moet je wel een dvd brander hebben. Voor een enkele dvd volstaat een trialversion van Clone DVD: http://elby.de/products/clone_dvd/index.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100