Wat doe ik verkeerd?

De laatste tijd lijkt het alsof ik een soort virus aanval heb op mijn computer. Dit is sinds kort zo, daarvoor had ik nooit last van virussen. Ik klik dan altijd wel netjes op 'verwijderen' en ik scan meestal elke avond/ochtend mijn computer door. Maar steeds krijg ik weer van die virus meldingen.
Ik gebruik de twee virusscanners, 'comodo' ( die heb ik al een hele poos) en sinds kort ook 'avast!' Ik krijg echter alleen de virus meldingen van comodo.

Doe ik misschien iets verkeerd? Hoe kom ik plots aan al die virussen? En hoe kan ik al die 'virussen' voorkomen? Zijn ze eigenlijk wel verwijderd?
En hoe weet ik zeker dat mijn computer schoon en virus vrij is want ik snap er helemaal niets meer van. (ik ben wel echt een kluns als het gaat om computers en al helemaal virussen...)

Alvast heel erg bedankt. :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je moet altijd maar één virusscanner tegelijk actief hebben. Als je er meerdere tegelijk gebruikt, gaan ze elkaar in de weg zitten. Best kans dat het daar aan ligt. Heb je toevallig pas last sinds je Avast gebruikt? Dan is dat het probleem. Niet dat er iets mis is met Avast - da's een goeie scanner. Maar Comodo (ook een goeie en bekende scanner) zou de virusherkenningsbestanden van Avast wel eens voor virussen aan kunnen zien. Dan krijg jij dus onterechte meldingen. Comodo verwijdert dan de virusherkenningsbestanden van Avast - waarna Avast zichzelf automatisch repareert, zodat je de volgende keer tegen hetzelfde probleem aanloopt. Conclusie: kies voor één van beide scanners. Dus OF Comodo, OF Avast - maar niet allebei.

Ik heb nog nooit van comodo gehoort, ik zou een andere virusscanner downloaden en kijken of die aangeeft dat er virussen zijn, zo niet ligt het aan comodo, zo ja virussen verwijderen en klaar.

verwijder Comodo. 2 virus scanners gaan nooit samen, dit levert allen maar conflicten op. als je Avast gewoon gebruikt met die gratis jaar licentie is er niks aan de hand. doe eens een volledige scan als het goed is moet alles er dan wel uit zijn.

Avg (Fred edition) is best goed... En de echte oplossing is wat minder porno sites bezoeken ;)

Het zou kunnen liggen aan dat je mischien tog iets verkeerds heb gedownload ik zou een nieuwe scanner kopen die zijn niet zo duur bij de media markt of zo....:) veel succes

Ten eerste nooit 2 scanners op 1 pc je pc wordt er slomer van en ze kunnen niet goed samenwerken. Wat een van de beste virus scanners is in mijn ogen is malware bytes. Deze pakt echt alles eruit!

comodo via start=configuratiescherm=programma's/software deinstalleren Comodo, dus aanklikken comodo en kiezxen voor deinstalleren. Computer rebooten, en daarna met avast scannen....KLAAR !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100