Waar ligt het geheugen bij een laptop?

Ik wil graag tijdens een presentatie informatica aan de klas laten zien dat een laptop een geheugen bevat. Ik weet echter niet precies waar het ligt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

op de onderkant van een laptop zitten verschillendetekentjes en daarbij schroefjes. 3 cirkeltjes op elkaar staat voor de hardeschijf, meestal aan de zijkant. geheugen zit meestal ergens in het midden zie de bronnen voor hoe dat eruit ziet. schroef anders gewoon alle schroefjes aan de onderkant open en je zult vanzelf alles zien, de processor, hardeschijf en het geheugen.

Bronnen:
http://www.fonerbooks.com/laptop/memory_5.jpg
http://www.insidemylaptop.com/images/Dell-...

In de harde schijf, die ligt bij Acer laptops rechts van de touchpad onder het toetsenbord, ik weet niet of dit bij alle merken zo is. Als je aan de onderkant van je laptop kijkt, zie je ook allerlei vakken die open kunnen, zoek naar het tekentje van de harde schijf, of pak het boekje van je laptop erbij, dat werkt ook.

Ik weet het niet zeker maar volgens mijn kan je het geheugen vinden door het warmste deel van je laptop te vinden, je laptop moet natuurlijk wel al even aan staan

Tja... Dat is bij elke laptop anders! Je hebt bijna altijd een schroevendraaier met een nogal kleine kruiskop nodig. En dan gewoon de klepjes onder op de laptop losschroeven om 't geheugen te vinden. Het is dan een soort klein printplaatje van zo'n 3x8cm. Het laptopklepje is meestal niet heel veel groter: zo'n 5,5x9,5cm. dan bijvoorbeeld. Soms moet je een groter klepje openen en zijn er meerdere onderdelen tegelijkertijd te zien. Hangt dus echt van je laptop af! Google fabrikantnaam+laptoptype+PDF en redelijke kans dat je een handleiding van je laptop op internet vindt.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100