Hoe weet een printer wat hij moet printen?

Bijvoorbeeld: je hebt een bestand in word en dat wil je printen. Hoe werkt dat dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Die informatie wordt allemaal doorgegeven door het kabltje tussen printer en computer. Toegevoegd na 17 seconden: Kabeltje*

Binnen Windows is een manier afgesproken waarop alle programma's informatie naar de printer kunnen sturen. Elk programma stuurt dus op die afgesproken manier informatie (in de vorm van een lange serie bytes) naar de printer. Het programma hoeft niet te weten hoe de printer zelf werkt: de manier van informatieoverdracht, zeg maar de "taal" die het programma moet spreken, is afgesproken. De informatie die van het programma komt, wordt opgevangen door de printerdriver. Windows bevat al printerdrivers voor alle veelgebruikte types printer. Heb jij een heel specifiek soort printer, dan levert de fabrikant daar een eigen printerdriver voor, die speciaal voor die printer is bedoeld. De printerdriver vertaalt de informatie die vanuit het programma komt (en die dus in de "afgesproken taal" is), naar informatie die *jouw* soort printer begrijpt. Na het vertalen stuurt de printerdriver de informatie via een kabeltje naar de printer. De printer krijgt die vertaalde informatie en weet op die manier wat hij moet doen. Toegevoegd na 1 minuut:   Er zijn ook printers die met de computer "praten" via een netwerk. Bij sommige printers kan dat ook draadloos. In die gevallen is dus geen kabeltje nodig, maar een draadloze netwerkverbinding. Maar dat maakt voor het principe niet uit.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Stuurprogramma

idd via een kabeltje. De informatie die een computer stuurt bestaat allemaal uit 1 en 0. Zo kan een computer letters, cijfers, kleuren etc. vormen. Zie bron wikipedia. http://nl.wikipedia.org/wiki/Binair Extra: Zo een teken is een bit. In een byte kunnen 8 bits. In een kilobyte kunnen 1000 bytes etc. http://nl.wikipedia.org/wiki/Bytes

Inderdaad, het gaat via het kabeltje. Maar het kan ook dat je een draadloze printer hebt, dan stuurt de computer via het netwerk welk bestand hij moet printen.

Dat is hetzelfde als dat het lampje weet dat ie moet branden als ik het lichtknopje aandoe. Hij krijgt een signaaltje en dan werkt het, normaal gesproken ;^ )

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100