is er een cd van 5 gb

ik wil een film op een cd zetten maar ik heb alleen cd's van 700 mb waar kan je die kopen

Toegevoegd na 17 minuten:
het hoeft niet 5 gb maar het kan ook 4,7 gb

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het CD formaat kan maximaal 700 MB aan informatie bevatten. Het DVD formaat 4,7 GB wat ook net te kort is. Eventueel kan je een DVD met een dubbele laag kopen. Die heten Dual Layers. Omdat er twee lagen op staan is de capaciteit bijna verdubbeld en kan je er ongeveer 8,5 GB aan data op kwijt. Dual Layer DVD's zijn er in twee formate"" +R en - R. Het is belangrijk om te weten of je brander één of beide formaten kan branden en ook of je DVD speler het schijfje kan lezen om de film weer te geven. Toegevoegd na 2 minuten: Bijgaande site (OPUS) heb ik zelf ervaringen mee. Een doosje van 5 Verbatim double layer DVD-R 8.5 GB kost ongeveer 10 euro. Verbatim double layer mat zilver DVD+R 8.5 GB 8x speed in cakebox 25 stuks kost 30 euro. Het +RW formaat is kennelijk populairder en goedkoper. Je hebt er ook meer keus in. Verbatim is een erg goed merk. Dual Layer DVD's zijn in gewone winkels lastig te krijgen of heel erg duur. Toegevoegd na 6 minuten: Je kunt natuurlijk ook DVD;s comprimeren zodat een film op een dubbellaags DVD op een enkele past. Je hebt hiervoor speciale software (zoek op DVD shrink of DVD2One). http://www.google.nl/search?hl=nl&q=DVD+shrink&rlz=1I7ADFA_nl Dit zijn meestal kopieerprogramma's, je hebt dus wel een dual layer DVD nodig of een ISO bestand. Je zou je film dan eerst als ISO bestand moeten opslaan, bijvoorbeeld met software ImgBurn. De kwaliteit gaat wel achteruit door het comprimeren. Toegevoegd na 8 minuten: Tot slot, naast het DVD formaat zijn er ook andere formaten, zoals het blueray formaat. Op een beschrijfbaar blueray schijfje past 25 GB. Je hebt dan een speciale blueray brander nodig en je afspeelapparaat moet dan ook blueray kunnen weergeven. Je bent waarschijnlijk het beste geholpen door wat Dual Layer DVD's te kopen. Toegevoegd na 16 minuten: Je hebt de vraag aangepast! Als de film 4,7 GB is (dit wordt vaak met DVD5 aangegeven) dan kan die op een enkellaags DVD. Bijgaande links met alle mogelijkheden. Als je veel films wilt branden kan je bij OPUS een cakebox kopen. Verbatim DVD-R 4.7 GB 16x speed in een cakebox van 100 stuks kost maar € 22,50. Ik kocht daar ook altijd losse zwarte DVD hoesjes bij en maakte op de printer een hoesje voor de DVD. Je hebt voor een 20 euro 50 video doosjes. Toegevoegd na 40 minuten: Kleine correctie. In de tekst noem ik +RW als goedkoper en populairder. Ik bedoelde het Dual Layer +R formaat t.o.v. Dual Layer -R formaat.

Bronnen:
http://www.opus.nl/DVD-R-DVD-R-4-7-GB/g/fo...
http://www.opus.nl/DVD-R-DVD-R-4-7-GB/g/fo...
http://www.opus.nl/DVD-R-DVD-R-DL-8-5-GB/g...
http://www.opus.nl/DVD-R-DVD-R-DL-8-5-GB/g...

Die zijn er niet. Je kan de film wel kleiner maken dan 700 mB dan past 'ie wel.

Tegenwoordig kan je ook films op een gewone usb stick zetten. In de nieuwste tv's is daar een ingang voor gemaakt.

Als je een DVD brander hebt kan je de film op een DVD schijf zetten,hier past 4.7 GB op.

Maximaal kan er 900 Mb op een cd. Gebruik daarom een DVD, daarop kan normaal 4.7 GB of zelfs maximaal 8 GB. Op een USB stick kunnen dus makkelijk een of meer films.

nee die is er helaas niet. wil je de film er toch op te zetten heb je 2 opties: 1 iets kleiner maken bv aftiteling eraf en op een DVD zetten 2 veel kleiner maken tot 700 MB en op een CD zetten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100