Hoe kan het dat mijn printer (Canon Pixma ip4200) meldt dat de gele inkt op is terwijl ik alleen zwarte tekst print?

Het fijne aan deze printer vond ik juist dat hij aparte cartridges heeft (geel, blauw, roze en zwart) speciaal voor alle kleurenprints maar dus ook een aparte (goedkopere) cartridge die gebruikt wordt als je alleen zwarte tekst print. Gebruikt hij nou dus ook stiekem andere kleuren bij het printen? En hoe kan ik dit veranderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt bij de printerinstellingen vaak aangeven of je in grijstinten of in kleur wilt afdrukken. Als je alleen zwarte tekst print, maar je afdruk instelling op kleur staat, zal de printer constateren dat de gele cartridge leeg is ondanks dat deze niet nodig is voor de afdruk. Probeer bij de eigenschappen van de printer aan te geven dat je zwart/wit (of grijstinten) wilt afdrukken.

Op de cartridge zitten contactpunten die corresponderen met de printer. Probeer deze eens schoon te maken zodat ze goed contact maken. Anders cartridge uitnemen en terug naar een Canon dealer. Die cartridges zijn te duur om maar even te vervangen.

Dat is niet stiekum; veel printers gebruiken bewust ook de kleuren om een beter zwart te krijgen. Verder kan de melding ook los staan van het printen: men wil gewoon graag dat je weer geld uitgeeft aan nieuwe inkt. Uiteraard wil men dat graag. Men bouwt dus bewust geen knopje 'Niet weer lastig vallen met deze melding' in. Het is dus waarschijnlijk helaas niet te veranderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100