weet iemand een overzicht van de meest voorkomende sneltoetsen?

Als ik iets typ op de computer gebeurt het me regelmatig dat er "onverwachte dingen" gebeuren. Mijn mail verstuurd zichzelf halverwege het bericht of de helft van mijn getypte tekst is verdwenen (bijv als ik hier een antwoord in typ maar ook in word documenten). Ik geloof al sinds enige tijd niet meer in de toverfee dus ik ga er van uit dat ik het zelf doe, door per ongeluk een sneltoets aan te raken of zo.
Ik werkt trouwens vanaf een laptop en misschien is het wel dat muismatje. Ik typ met 8-10 vingers dus ik heb mijn handen er wel zo bovenhangen.
Als ik nou wist welke toets het is kan ik daar ten minste een beetje uit de buurt blijven (of hem uitzetten, kan dat?)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik werk ook geregeld met een laptop en ken het probleem (bv het verspringen van de cursor naar een niet bedoeld veld of een paar regels hoger). Dit ligt soms echt aan het toetsenbord en niet aan de gebruiker. Hier dan maar een kort lijstje van handige toetscombinaties: CTRL-Z -> bewerking ongedaan maken (die is dus het belangrijkste bij die 'onverwachte dingen') CTRL-C -> kopieren CTRL-X -> cut CTRL-V -> plakken CTRL-P -> printen CTRL-S -> document opslaan F2 -> bewerken (edit) ALT-TAB -> tussen programma's wisselen ALT-F4 -> programma afsluiten 'vlaggetje' R -> uitvoeren, cmd line bv 'vlaggetje' M -> alle programma's minimeren Shift 'vlaggetje' M -> alle programma's weer activeren F7 -> spellingchecker Shift F7 -> synoniemenlijst CTRL-Shift-ALT -> start task manager

toetsen in combinatie met het windowsvlaggetje zijn vlaggetje D, krijg je de desktop terug vlaggetje E, start hij de exploxer op vlaggetje L, kun je overschakelen naar andere gebruiker op computer ctrl + shift, voor als het toetsenbord per ongeluk naar een andere instelling of taal gezet is, bv de plaats van het vraagteken.

Het probleem zal zijn, dat je de Crtl toets indrukt in plats van de hoofdletter toets, en dan heb je bijna altijd een sneltoets te pakken.

Heb je misschien het 'vinger-vakje' om de muis te besturen aanstaan en dat je daar per ongeluk met je handen op komt. Ik heb ook een muis bij mijn laptop en heb het 'vinger-vakje' uitgezet. ps. het zal wel een officiele naam hebben, maar verder dan 'vinger-vakje' kom ik niet.

ctrl-home in je browser, geeft je startpagina alt- uit het pulldown menu, geeft die optie alt-printscreen zet het huidige venster als plaatje op het clipboard

Je kunt hier http://www.tuxx.nl/computer/windows/sneltoetsen/ en hier http://support.microsoft.com/kb/301583/nl een hele lijst met windows sneltoetsen vinden Toegevoegd na 1 minuut: En hier http://www.tuxx.nl/sneltoetsen/word/ nog een lijst voor Word.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100