moet je je computer na het uitzetten in het stopcontact laten zitten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Moet niet, mag wel.

De enige reden waarom je hem eruit zou willen halen is om geen schade te krijgen bij een evt. bliksem-inslag, want een andere reden is er niet (er is geen onnodig stroomverbruik).

ja hoor je kan de stekker gewoon laten zitten... mits er onweer is dan is het wel verstandiger eruit te halen, maar dat geldt ook voor de tv...

Het zogenaamde sluipstroomverbruik. Alleen de steker verbruikt al (alhoewel het ZEER gering is) stroom. Dus wil je minder stroom verbruiken dan dien je inderdaad OOK de stekker uit het stopcontact te halen. Maar voor de computer zelf hindert het niet als de stekker erin blijft zitten.

Het zou beter zijn voor de computer en je stroomrekening om de steker eruit te halen. Als je de stekker erin laat zitten en je maakt de computer open zie je dat er op het moederbord vaak nog een lampje brand. De computer blijft (al is het erg weinig) een beetje stroom gebruiken. De computer koelt beter af met de stekker eruit. Ook zou dit je levensduur dan met een heel klein beetje verlengen.

Om energie zuinig te zijn, kan je inderdaad gewoon de stekker eruit trekken, of zoals ik het thuis heb, een verdeelstekker met een schakelaar erop. En je hoeft niet bang te zijn, dat er gegevens verloren gaan, of dat je dan ineens je tijdsinstellingen kwijt bent, in jou computer zit een batterij, die geeft voldoende stroom om dat soort dingetjes te bewaren.. Toegevoegd na 52 seconden: Dat is een oplaadbare batterij, die zichzelf weer oplaad, als je de stekker weer insteekt...

Alleen als je bios batterij qua capaciteit minder wordt is het raadzaam. Deze houdt je instellingen vast. Zelf heb ik de stroom er nooit af en heb toch wel een verdacht hoog stroomverbruik, dus ga het eens proberen bij alle computers.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100