Welke HDMI-kabel kan ik het beste kopen?

Ik wil mijn xbox360 aansluiten op mijn computerscherm en dat kan alleen met een HDMI-kabel. Om ook geluid te krijgen, moet er denk ik een aftakking in die kabel zitten die ik dan vervolgens kan aansluiten op mijn home-cinemaset.

Verder geldt volgens mij voor de prijs/kwaliteit-verhouding van dit soort kabels, dat je het beste de goedkoopste kan kopen.

Ik heb er verder heel weinig verstand van. Ik heb er wel naar gezocht, maar ik kwam er niet uit. Alvast heel erg bedankt in ieder geval:)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

hdmi --> hdmi + tulp (voor geluid) kan ik ook niet vinden. Wel bijna alle andere opties die je kan bedenken. Ook wel logisch want je zou dan het geluid split naar zowel de monitor als naar de stereo. Met deze vraag een in spellen gespecialiseerde computerzaak binnenlopen en je loopt met de juiste kabel weer naar buiten. (als je niet zeker bent ff foto's met je mobiel maken van je aansluitingen) Als ik mensen help zie ik graag de aansluitingen om verwarring te voorkomen. Zit er HDMI op je cinemaset? dan hdmi--> set en een van set --> monitor (dit is de beste oplossing) zit er een audio-out op je monitor? dan hdmi --> monitor en audio van monitor --> cinemaset. Als je het merk en type van je cinemaset geeft dan..

Goldplated hdmi kabels zorgen wel voor minder ruis, maar ze zijn duur. Dus het is een afweging die je maakt. Toegevoegd na 10 minuten: http://forum.xbw.nl/showthread.php?t=114254 Als het goed is kun je met behulp van deze thread het maken zonder de kabel van microsoft te kopen.

Bij de action, daar kosten ze 2,95 euro. Dit was het advies van degene die bij mij, mijn interactieve tv ed aan kwam sluiten. Dus de goedkoopste was ook prima. Hij ziet er ook gewoon degelijk uit, en werkt prima.

HDMI verstuurd zowel beeld als geluid door 1 kabel...!!! Dus je hoeft geen aftakkingen te maken naar je home-cinemaset. Een goedkope of dure HDMI kabel is een zeer besproken onderwerp op meerdere fora, wat belangrijker is, is de lengte die je wilt overbruggen. Wil je een lengte van meer dan 6 meter gaan overbruggen, adviseer ik je dan te kijken naar de iets duurdere, beter geïsoleerde kabel, anders kan dit kwaliteitsverlies tot gevolg hebben, waardoor het beeld blokkerig kan worden. Blijf je onder die lengte, een gemiddelde prijs ligt tussen de 10 en 20 euro, en is kwalitatief evengoed als een HDMI kabel die verguld is met goud, ter waarde van 120 euro..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100