Hoe heet het als je gegevens van jezelf op een clone site invult?

Hackers die bijvoorbeeld websites van banken namaken waarop mensen komen die willen bankieren en daarop hun gegevens invullen, en dat die gegevens naar de hackers verstuurd worden, heeft dat een naam?

Toegevoegd na 3 minuten:
Heet dit phishing?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Phishing Toegevoegd na 17 minuten: Het verschijnsel 'phishen' is een vorm van "social engineering" Een citaat van onderstaande link: "Social engineering is een techniek waarbij een computerkraker een aanval op computersystemen tracht te ondernemen door de zwakste schakel in de computerbeveiliging, namelijk de mens, te kraken. De aanval is erop gericht om vertrouwelijke of geheime informatie los te krijgen, waarmee de hacker dichter bij het aan te vallen object kan komen." Heel erg versimpeld weergegeven, als je iemand om zijn wachtwoord/pincode/etc. vraagt heb je kans dat hij je de gevraagde gegevens geeft, ook als je die via technische middelen (websites e.d.) doet.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Social_engine...

Een stommiteit.

Het invullen van je persoonlijke gegevens op zo'n site heet niet phishing. Mensen die sites ontwerpen en anderen verleiden om daar gegevens in te vullen, maken zich schuldig aan phishing. Toegevoegd na 1 minuut: * 'sites' moet natuurlijk zijn ''dat soort sites".

Een phishing site is inderdaad een namaak site, ook word dit een scamsite genoemd. Het is slim om te kijken of de website wel vertrouwbaar is.

Aan te raden is ook altijd het adres balk na te checken op echtheid. als je bijvoorbeeld op je banksite komt controleer dan ook of er https://www.jebanknaam.nl staat. mocht dit niet het geval zijn, dan heb je te maken met een namaak site. ook op http://www.veiligbankieren.nl kan je hier mee over lezen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100