Hoe kun je diskettes en floppies vernietigen?

Ik wil ze weggooien maar ik wil ze niet met gegevens en al zomaar in de vuilnisbak doen.

Toegevoegd na 1 uur:
Hoe breek je diskettes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik moet voor mijn werk nogal eens vertrouwelijke informatie reproduceren, en soms vernietigen. Dat vernietigen is een heerlijke basale bezigheid. Dus: pak een schaar, een nagelvijl, een beitel, of een ijzerzaag, en knip, kras, scheur over het oppervlak van de informatiedrager....! Lekker fysiek stukmaken! Hiro een demo:

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=oeQQtnJeccA

uhmm.. werk je voor het koningshuis? zo niet.. dan zijn je gegevens niet interessant genoeg.. daarnaast kan je ze gewoon vernietigen door ze zelf naar de gemeente reiniginsdienst te brengen.. omdat het gif materiaal is

maak ze eerst kapot. gewoon kapot breken, knippen

Doormidden breken of knippen. Dan worden ze absoluut onleesbaar. En als je bang bent, dat iemand ze zou kunnen repareren,gooi de delen dan apart weg.

Je kunt ze openmaken en daarna de ronde schijf meerdere malen verknippen. Je kunt ze hierna gewoon bij de gemeentewerft afgooien.

met een hamer of een steen

Beter nog: verbrand ze

probeer eens in de magnetron ;)

Zet een pan water op het vuur en breng het aan de kook. Gooi alles in het water en laat het een half uur doorkoken. Giet het water af en stop alles in de oven en laat bakken op 220 graden, 1,5 uur. Maak de barbeque aan, als deze dan goed heet is, de infodragers in de hete kolen gooien en wachten tot ze misvormd zijn. Hiervoor wel een vergunning bij de gemeente aanvragen voor het verbranden van afval. Doe alle resten in een vuilniszak, bind hem dicht en sla er net zo lang met een hamer op dat er geen geluidsveranderingen meer hoorbaar zijn. Daarna afvoeren met het huisvuil. Het kost even wat moeite maar je hoeft niet meer bang te zijn dat je boodschappenbriefje in verkeerde handen terecht komt.

Wie kan ze tegenwoordig nog uitlezen??? Jij in ieder geval. Je kan het programma'tje wipedisk gebruiken.

Bronnen:
http://www.portablefreeware.com/?id=1356

Hoe je ze kunt vernietigen is al beantwoord. Maar ben je op zoek naar de leukste manier om dat te doen? In de wasmachine, op het 90 graden kookprogramma. Zijn ze schoon en leeg nadien. De creme-brullee-brander geeft een mooi krokant resultaat. De blender maakt er slurrie van. Maak een betonvloertje met floppies ipv grint. Doop ze stuk voor stuk in een pot verf, en laat ze drogen. Organiseer een wedstrijd voor kinderen, wie het snelst 10 floppies doorknipt wint. Breng ze persoonlijk naar de vuilverbrandingsoven..... Bel een crematorium? Maak er een stuk moderne kunst van. Doe ze in een envelop, en stuur ze zonder afzender en postzegel naar een onbekend adres in een land zonder computers. enzovoort....

Er zijn ook shredders in de handel die behalve A4tjes ook cd,s/dvd,s vernietigen. In Amsterdam heeft men grotendeels ondergrondse inzameling van het huisvuil, en na inworp komt er na het inzamelen niemand meer tussen en gaat het direct de bunker in. En de kraanmachinist vult daarmee de verbrandingsovens. Gebruik liever programma,s om te formatteren of te wissen, en denk om uw gezondheid door niet op vreemde adviezen in te gaan die ook het milieu kunnen schaden..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100