Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kom ik van Safe Finder af?

Beste,

Door de installeren van een onbekend programma heb ik ook meteen Safe Finder op mijn Macbook Air gekregen. Zowel wanneer ik Chrome als Safari open, is "safe finder, provided by Yahoo search" te zien.
Ik heb een boel dingen geprobeerd. Malwarebytes, het programma in de prullenmand & de prullenmand legen, mijn standaardbrowser aan proberen te passen.
Als ik naar Extensies ga staat er geen Safe Finder tussen. Ik kan hem dus ook niet verwijderen, omdat ie eigenlijk nergens te vinden lijkt te zijn.
Ik vind het echter wel gruwelijk irritant, want naast dat het malware is, voel ik me ook niet bepaald meer veilig als het om mijn privacy en persoonlijke gegevens gaat. Daarnaast valt continu als ik een nieuw tabblad open en iets op wil zoeken de eerste paar letters van wat ik typ weg, waardoor ik het weer opnieuw moet typen.

Kan iemand mij alsjeblieft uit de brand helpen met een gouden tip?

Alvast grote dank voor uw reactie.

Picture for question
Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden
3.7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Het is zeer hardnekkige malware die moeilijk te verwijderen blijkt.
Je zou Combi Cleaner (of Malwarebytes) kunnen proberen.
https://nl.malwarebytes.com/mac/
https://www.combocleaner.com/

Als dat niet helpt: volg onderstaande verwijderinstructies op (met name: stop eerst de processen van Safe Finder op je Mac, scan daarna met Combo Cleaner).
https://sensorstechforum.com/remove-safefinder-browser-hijacker-mac/
(Lees meer...)
SimonV
5 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding