Hoe kom ik van Safe Finder af?

Beste,

Door de installeren van een onbekend programma heb ik ook meteen Safe Finder op mijn Macbook Air gekregen. Zowel wanneer ik Chrome als Safari open, is "safe finder, provided by Yahoo search" te zien.
Ik heb een boel dingen geprobeerd. Malwarebytes, het programma in de prullenmand & de prullenmand legen, mijn standaardbrowser aan proberen te passen.
Als ik naar Extensies ga staat er geen Safe Finder tussen. Ik kan hem dus ook niet verwijderen, omdat ie eigenlijk nergens te vinden lijkt te zijn.
Ik vind het echter wel gruwelijk irritant, want naast dat het malware is, voel ik me ook niet bepaald meer veilig als het om mijn privacy en persoonlijke gegevens gaat. Daarnaast valt continu als ik een nieuw tabblad open en iets op wil zoeken de eerste paar letters van wat ik typ weg, waardoor ik het weer opnieuw moet typen.

Kan iemand mij alsjeblieft uit de brand helpen met een gouden tip?

Alvast grote dank voor uw reactie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is zeer hardnekkige malware die moeilijk te verwijderen blijkt. Je zou Combi Cleaner (of Malwarebytes) kunnen proberen. https://nl.malwarebytes.com/mac/ https://www.combocleaner.com/ Als dat niet helpt: volg onderstaande verwijderinstructies op (met name: stop eerst de processen van Safe Finder op je Mac, scan daarna met Combo Cleaner). https://sensorstechforum.com/remove-safefinder-browser-hijacker-mac/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100