Hoe verwijder ik Roadklis.exe, een spookbestand?

Sinds een weekje krijg ik een keer of twee per uur een rare popup in de rechter benedenhoek van mijn scherm. Daarin staan Chinese/Japanse tekens en (soms pikante) reclames. Als je hem niet binnen een minuut of 5 wegklikt opent een groter venster in het midden van het scherm met één of ander nieuwsicoontje, weer met Aziatische tekens.
Toen het programma vandaag eens bleef vastzitten kwam ik er via de attente melding van Windows achter dat "Roadklis.exe" het niet meer deed. Mijn virusscanner kan echter niets vinden, er staat niets onbekends in mijn programmalijst (configuratiescherm --> programma's) en een zoekopdracht met Cortana (zoekfunctie Windows 10) levert ook niets op. Om de een of andere reden is er dus een zogenaamd Roadklis.exe op mijn PC, maar het kan niet gevonden worden.
De vraag is dus: hoe kan het dat het niet te vinden is en nog belangrijker: hoe verwijder ik het? Tot op heden heb ik geen serieuze virusachtige aanvallen ondervonden, maar het is wel erg irritant en, bij die pikante reclames op verkeerde momenten, vergt het wat uitleg tegenover degene die naast me staat.

Toegevoegd na 7 minuten:
Bijgevoegd een screenshot. Rechtsonder is de popup te zien.

Toegevoegd na 8 minuten:
Bijgevoegd een screenshot. Rechtsonder is de popup te zien.
By the way: er is ook totaal niets te vinden over roadklis.exe op Google e.d.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit lijkt dus een geval van malware te zijn. Hopelijk haalt het gratis programma AdwCleaner deze voor je weg. http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/ Of Malwarebytes (kies gratis versie). https://www.malwarebytes.org/ HitmanPro zou m’n derde keuze zijn: http://www.surfright.nl/nl/hitmanpro Alternatief 1 Het blijkt soms voldoende om de browser te verwijderen en opnieuw te installeren. Volledige verwijdering van Chrome of Firefox kun je het beste doen met een programma als Revo Uninstaller (gratis versie). http://www.revouninstaller.com/revo_uninstaller_free_download.html Alternatief 2 Soms helpt systeemherstel: zet de computer terug naar het tijdstip waarop je nog geen last had van het probleem. Toegevoegd na 3 dagen: Alternatief 3 (met dank aan Cryofiel) Download Autoruns van Microsoft: https://technet.microsoft.com/nl-nl/sysinternals/bb963902 Met dit programma zie je welke programma's automatisch opgestart worden. Wellicht kom je een onbekend programma (met bijbehorende map) tegen dat je af kunt vinken en waarvan je de map kunt verwijderen.

Bronnen:
http://malwaretips.com/blogs/malware-remov...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100