Hoe krijg je het virus Hi.ru weg?

Telkens als ik Google Chrome opstart zie ik deze virus. Ergens bij het downloaden heb ik dit opgelopen. Hoe krijg ik deze weg? Van al die engelse sites wordt het me er niet duidelijker op.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het een virus is heb je een goede virusscannernodig,als het malware is heb je een malwareprogramma nodig zoals bv https://www.malwarebytes.org/lp/lp4/02_r/?gclid=CMmF6KWQgMQCFesBwwodvYwA6g neem de graties versie.

Handig, dit antwoord heb ik vanmiddag al eens eerder gegeven en nu komt het weer van pas: Het klinkt meer als malware, eigenlijk. Ikzelf gebruik voor dit soort problemen een gratis programma te vinden op: http://www.malwarebytes.org/. In combinatie met een gratis anti-virus AVG (http://free.avg.com/nl-nl/homepage) hou ik de PC aardig schoon. Dit soort insluipers is lastig, maar ze kunnen ook écht akelig worden, bv. gegevens van je PC (laten) stelen. Dus het is niet aan te raden ze te laten staan. Beide programma’s zijn ook op te waarderen naar een betaalde variant maar dat heb ik nooit nodig gevonden.

Als je telkens een venster geopend krijgt raad ik je het programma Mbam aan. Ook superantispyware werkt uitstekend. Beide gratis te downloaden van internet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100