Ik wil een website beginnen met het verkopen van anti-virus software, is dat mogelijk zonder kvk?

Hallo,

Ik wil een website beginnen met het verkopen van anti-virus software.
Ik wil tussenhandelaar worden(goedkoop inkopen, duurder doorverkopen).
Alleen ik ben minderjarig moet ik daarvoor ingeschreven staan bij de KVK?
Want, ik verwacht namelijk niet meer dan 1300 euro per jaar winst te maken. (wat geloof ik een limiet was)

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je twijfelt of je je moet inschrijven kun je het beste contact opnemen met de Kamer van Koophandel bij jou in de buurt. De KVK beschouwt sommige omzetten als een hobby in plaats van een bedrijf. Onder de 18 jaar mag je niet in je eentje een contract ondertekenen als het gaat om ondernemingsactiviteiten. Dit brengt nogal wat problemen met zich mee omdat de KvK een minimumleeftijd van 18 jaar hanteert. Verder is toesteming van de ouders nodig. Wanneer je als minderjarige zonder de toestemming van je ouders rechtshandelingen verricht, dan zijn deze vernietigbaar. Vanaf het moment dat je deelneemt aan het economisch verkeer ben je verplicht je bedrijf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Doe je het niet, dan bega je een economisch delict. De belastingdienst heb je nodig voor het BTW nummer. Door je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, word je automatisch aangemeld bij de Belastingdienst. Zodoende hoef je jouw onderneming niet apart aan te melden bij de Belastingdienst.

Bronnen:
http://ondernemerinbusiness.nl/ondernemen/...
http://www.kvk.nl/inschrijven-en-wijzigen/...
http://www.startbedrijf.nl/artikel/minderj...

Je hoeft je niet nu al in te schrijven bij de KvK, je kan je website eerst starten. Met een kleine bijverdienste ben je voor de wet niet meteen ondernemer. Hou wel duidelijk bij wat je inkomsten en uitgaven voor je werk zijn. Blijkt het later vanwege de hoogte van het inkomen voor de wet toch een onderneming te zijn dan mag het bedrijf ook met terugwerkende kracht worden aangemeld. Tot die tijd valt het onder "resultaat uit overige werkzaamheden".

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Resultaat_uit...
http://www.kvk.nl/inschrijven-en-wijzigen/...

Volgens de wet heeft u een onderneming als u zelfstandig goederen of diensten levert aan anderen, met de bedoeling om winst te maken. In de praktijk is het soms lastig om precies te bepalen wanneer er sprake is van een onderneming. Wil je wel zeker weten dat je goed handelt, schrijf je dan gewoon in bij de KvK. Ook als minderjarige moet je zeker ingeschreven staan bij de KvK (zelf ben ik ook ingeschreven). Over de 1300 euro moet net zo goed BTW worden betaald (enkel geen inkomstenbelasting). Inschrijven kost sinds 15 februari 50 euro (eenmalig). Groet,

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100