Kan mijn laptop gehackt zijn, ik zie een onbekend netwerk op mijn laptop?

Ik zit toevallig te kijken bij netwerken en zie het bekende draadloze netwerk staan, waarmee ik verbonden ben en daaronder staat iets met intel....
Ik heb dat nooit eerder gezien. Het lijkt alsof het niet verbonden is, maar ik zie eerst 396 pakketten verzonden en daarna is het ineens 400. Ik heb het snel verwijderd.

Wat kan dit zijn?

Toegevoegd na 8 uur:
Ik bedoel dat deze staat in het netwerkcentrum. Hij stond niet tussen lijst beschikbare netwerken, zoals bijv het netwerk van de buren. Ik had verbinding met mijn eigen netwerk en met deze, zo leek het. Maar er stond bij dat diezelfde geen verbinding had (ofzo iets). Maar er onder stond wel, pakketten verzonden 396 en later 400, ontvangen bleef op 0 staan.Terwijl ik aan het downloaden was. Ik zou dan toch ook pakketten moeten ontvangen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee hoor. Je ontvangt waarschijnlijk gewoon het draadloos internet van de buren. Ik woon in een flat en krijg een twintigtal netwerken te zien. De meeste mensen beveiligen hun netwerk, dan zie jij het wel in je lijst verschijnen maar met een hangslotje erachter en zul je een paswoord moeten invullen om er gebruik van te kunnen maken. Blijkbaar is het netwerk dat jij ziet verschijnen niet beveiligd en heeft je computer om één of andere reden automatisch daarmee verbinding gemaakt. Misschien dat dat signaal even een moment sterker was dan dat van jouw netwerk? Hou er wel rekening mee dat anderen ook jouw netwerk kunnen ontvangen en stel een wachtwoord in als je dat nog niet hebt. Toegevoegd na 6 minuten: Bovendien kan een hacker niet zomaar jouw computer verbinding laten maken met een netwerk, er zal eerst al een verbinding moeten zijn voordat een hacker bij jouw computer kan en dan zal hij gewoon via je eigen internet verbinding toeslaan.

nee je bent niet gehackt dat is gewoon iemand anders draadloosnetwerk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100