Kan je er achter komen van wie een bepaald IP nummer is?

Pas heb ik weer een melding van een inbraakpoging in mijn computer. Inbraakpogingen met 3 verschillende IP adressen.
Kan ik achterhalen van wie die IP adressen zijn of is dat onmogelijk.

Toegevoegd na 1 dag:
Een kennis is gisteren er mee bezig geweest van wie een bepaald IP adres vandaan kwam.
Hoe die dat deed???
Maar met een bepaald uitzoek systeem zou een bepaald IP adres uit Nigeria komen???
EN met een andere bepaald uitzoek systeem komt het zelfde IP adres uit America
En de vandaag dag probeerde hij het weer en het IP adres zou ergens uit Nederland komen??
Het is wel steeds hetzelfde IP adres.
Ikzelf begrijp er alleen maar steeds minder van?
Hoe kan dat dan weer?
Een bekende had opmerkingen over een email wie wij hadden gestuurd maar niet naar hem!!!?
Is het nog wel veilig op internet voor een simpele ziel? Je moet er teveel verstand van hebben
om zelf alles zo te beveiligen en blijkbaar kan een kwaadwillende toch wel ''iets'' uithalen????

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als gewone sterveling is dat haast onbegonnen werk, of je moet wat geluk hebben en de hacker in kwestie niet te snugger bezig zijn. Als de hacker bijvoorbeeld vanuit een bedrijf hackt waarvan de ip-adres range bekend is weet je "wie" erachter zat. http://whois.net/domain-name-ip-address/ Of als de hacker vanuit een ip-adres werkt waar verder niemand in de buurt een internetverbinding heeft kan je ook ver komen: http://www.whereisip.net/ Nou niet erg waarschijnlijke scenarios, maar zo zijn er vast nog een paar trucs te verzinnen als de hacker in kwestie zich niet verbergt achter andere ip-adressen. Degenen die het wel goed kunnen achterhalen(provider/justitie) zullen haast nooit jouw de gegevens geven van die persoon, net zoals je niet te horen krijgt wie jouw auto gestolen heeft. (los van de vraag) En dat leidt eigenlijk tot de wedervraag: Wat zou je willen doen met de informatie? Stel je voor dat ik het zo voor jou opspoor en dat ik kan vertellen dat het Pietje uit Leperdam is, wat ga je dan doen? Naar die persoon toegaan of politie/justitie op die persoon afsturen? En als je dat laatste van plan bent waarom doe je dat niet in de eerste plaats? Als ik het probleem zou hebben wat jij hebt zou ik me afvragen: Heeft het zin om met een paar IP-adressen in de hand naar de politie te gaan?

Dat is niet mogelijk alleen in bepaalde situaties zal de provider de naam door moeten geven.Denk misdaad , pedo. terrorisme .

Je kunt met je IP adressen naa de politie gaan. Heel vaak zijn die dan al bekend door andere meldingen. Ze kunnen je meestal wel vetellen hoe je er mee om moet gaan. Je kunt ook het IP adres googelen. Vaak is het al bekend en krijg je advies. Toegevoegd na 48 seconden: Er zelf achter komen lukt dus niet.

IP aanvallen zijn vaak ook random. men voert een IP range in software en hoopt dan ergens dat ze een open ingang vinden. Indien de aanvallen niet vaak voor komen zou ik me geen zorgen maken. Daan www.torbes.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100