Wat is het verschil tussen Windows Firewall en AVG Firewall?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vrij weinig, windows firewall komt met windows zelf en is iets soepeler dan avg firewall, WF laat keurt dingen goed die avg wel eens kan blokkeren. maar ze zijn allebei veilig , maar avg is veiliger omdat hij meer blockt van ziczelf dan WF.

WF is tegenwoordig sneller en minder irritant

AVG is een product van AVG virusscanner, het verschil zit hem dus in de producent. AVG is wel beter

De Windows Firewall is goed genoeg. Alleen de meeste Windows Firewall blokkeren inkomende dingen. Alleen AVG Firewall blokker In en Uit gaande dingen Dat is natuurlijk veel handige en veiliger. Als een hacker je een virus stuurt wilt dat virus 'uit' je computer om dingen te vertellen (wachtwoorden, welke sites je bezoekt, ect.) Door die AVG-firewall blokkeert die de virus. Bij de Windows Firewall meestal niet (Want die blokkeert inkomende bestanden). Sommige mensen denken: 'Ja dat maakt toch niet uit, ik heb een virusscanner.' Maar virusscanners blokken niet alle virussen. Vaak rond de 90 - 95%. Avg = Veiliger. (Minder soepel) WF = Soepeler. (Vrij veilig voor normale thuis computers)

Volgens mij is het belangrijkste verschil dat Windows Firewall gratis met je OS meekomt en AVG firewall is een commercieel bijproduct in hun betaalde suite dat je dus moet aanschaffen en installeren. Totaal overbodig. De Windows Firewall is meer dan voldoende.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100