Mijn laptop is geblokkeerd door gema, hoe kom ik hier vanaf?

Als ik mijn laptop opstart krijg ik een wit scherm met allerlei tekst, waarin staat dat ik 50 euro moet betalen met een paysafecard. Ik kan mijn laptop verder niet gebruiken, want dat witte scherm gaat niet weg! Help?!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb even voor je gezocht, en mijn gedachten werden bevestigd. Dit moet je niet betalen, want dit is hoogstwaarschijnlijk een virus! Op de link in de bron heeft iemand precies hetzelfde, en eronder word ook veel advies gegeven wat hij moet doen.

Bronnen:
http://www.pprune.org/computer-internet-is...

Ik had zo iets, mijn Pc zou niet goed beveiligd zijn en een virus dat zich voordeed als virusprogramma zou mij helpen. Alle Windows programma's kon ik niet meer gebruiken. Ik heb toen telkens mijn laptop opgestart en de aan- en uitschakelaar ingedrukt tot mijn pc niet meer kon opstarten. Dan krijg je systeemherstel en kan je hem herstellen naar de periode voor dat het virus was geïnstalleerd. Succes

Probeer je computer in de veilige modus op te starten en dan je virus scanner er over heen te laten gaan.

Hoi, Geloof dit NIET. Dit is waarschijnlijk een virus! Volg deze stappen en dan kom je van die virus af: 1) Start de computer op. 2) Stel veilig modus in. 3) Scan met je virusscanner op virussen. Vergeet niet eerst om de virusscanner te updaten.) * 4) Verwijder de virus. 5) Controleer als je de virus geen erger schade heb aangericht. Kijk vooral naar je firewall poorten. (Ik hoop dat je een goeie firewall heb die inkomende en uitgaande bestanden tegenhoud zo niet? Kijk dan bron voor een gratis firewall..)** * Als je geen virusscanner heb zorg dat je eerste met een online virusscanner scant. Daarna download je een virusscanner. {zie bron}. Let op: Twee virusscanners op je pc kan een probleem veroorzaken zorg dus dat je 100% weet dat je geen virusscanner op je pc heb. ** Zorg dat je maar één firewall op je pc heb -windows firewall niet mee gerekend- meerder firewalls kunnen problemen veroorzaken.

Bronnen:
http://www.google.nl/#hl=nl&gs_nf=1&cp=10&...
http://www.google.nl/#hl=nl&gs_nf=1&pq=gra...
http://www.google.nl/#hl=nl&gs_nf=1&pq=onl...
http://www.multidesk.be/artikels/artikel/5...

Dit kun jij zelf niet oplossen en de antwoorden hier zijn ook van mensen zonder ervaring. Neem contact op met iemand die vaker met dit bijltje gehakt hebben, het liefst een professional.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100