Wat moet ik doen bij deze melding? (zie afbeelding)

Na het opnieuw opstarten doet mijn laptop het wel weer, maar niet helemaal naar behoren (hij sloot bijvoorbeeld niet af) Iedereen roept nu iets anders, oververhitting, crash e.d. maar wat is het nu en wat moet ik doen? Graag in duidelijke taal, ik heb er echt niet veel verstand van.

Toegevoegd na 30 minuten:
Het is een Vista

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is het beroemde BSOD (Blue screen of Death) en heeft diverse oorzaken: 1. warmte: als het vaker voorkomt kan het systeem instabiel worden door de warmte van je laptop. Er zijn gratis programmas om die warmte weer te geven en te meten 2. het nummer in de melding googelen helpt ook: vaak krijg je dan tips of het een hardware probleem is en welk stuk hardware een rol speelt bv de videokaart. 3. in 1 van de laatste computer idees staat een lijstje wat te doen bij crash. Hoop dat dit je helpt

Bij mij is het meestal een stukje hardware wat los zit, werkgeheugen of een andere kaart op het moederboard

Ga naar onderstaande link (met een andere pc...). Lees de info rustig en volg de aanbevelingen. Ik had vrijwel hetzelfde 'screen' met dezelfde foutmeldingen en zo ben ik er uit gekomen. Succes!

Bronnen:
http://www.pcwereld.be/blog/eclipx/een-blu...

Er is een handig tooltje die vaak wat meer duidelijkheid kan verschaffen over een BSOD. Dat heet WhoCrashed en is hier te downloaden. http://www.resplendence.com/downloads (scheelt een hoop gegoogle naar stop codes)

Deze foutmelding gaat over de "Microsoft DirectX system driver file" dxgkrnl.sys het probleem zit hem dus in DirectX of in de videodrivers of hardware.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100