Kan ik de mobieltjes die inloggen op de draadloze verbinding ook weer af gooien. ik wil namelijk niet dat de kinderen in bed nog liggen te twitteren?

Weet jij het antwoord?

/2500

je kan in je modem of draadloze router een tijd instellen per mac adres maar is wel ingewikkeld om hier uit te leggen. ligt er ook aan of je een los modem en losse draadloze router hebt want je moet dat dan wel op de goeie router ingesteld worden Het lijkt me simpeler de gsm in te leveren en aan de accu lader te leggen in de huiskamer o.i.d hou de laders in eigen hand en dus niet op de kamers

Bij sommige draadloze routers kan je ook tijden instellen voor het draadloze signaal.. Bijvoorbeeld dat er alleen tussen 08.00u 's ochtends en 20:00u 's avonds draadloos signaal is, en in de overige tijden het signaal gewoon uit staat. Nu zal je wel een router moeten zoeken die dit kan, zelf heb ik een dure Zyxel router die dat kan, gekregen bij mijn glasvezel abonnement, maar los kost ie zo'n 200 euro geloof ik! :S

Je kan heel opvoedkundig de stekker (adapters) s'nachts uit het stopcontact halen van je router èn van je modem. Doet internet het gewoon helemaal niet meer.. dan slapen je kids in elk geval.. en je bespaart ook nog eens een paar euro's stroom. En smorgens vroeg als ze nog slapen of uit het zicht zijn doe je de stekkers er weer in ;).

Mocht je niet zo'n geavanceerde router of kennis ervoor hebben: zet een tweede wifi router met een tijdschakelaar op voor de kids, en hou het wachtwoord van de hoofdrouter geheim. (Gebruik niet de WAN aansluiting op de 2 router maar gewoon LAN1 naar LAN1 op hoofdrouter). Als ze al bijdehand zijn gaat er stiekem een prepaid datasimmetje in de telefoon dus verwacht niet teveel van technische oplossingen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100