Is er een nieuw MSN virus?

Nou, ik kreeg laatst van een vriend een linkje doorgestuurd via de MSN-chat. normaal klik ik in mailtjes nooit op dat soort Shit, maar nu dacht ik dat het echt was. ik ben hierdoor nu geinfecteerd met een virus dat elke keer vanaf mijn chat account berichtjes naar online vrienden stuurt. berichten als : 'Zoiets lelijks heb ik nog nooit gezien ', en dan een hele link erachter. ik heb alles al geprobeerd. Dingen als MSNcleaner en Impfix, maar dat werkt allemaal niet. ook een grote, uitgebreiden virusscan van Avast werkt niet. ik heb ook al geprobeerd W8woord te veranderen, maar zelfs dit helpt niet. ik denk dat het een nieuw MSN-virus is. ik weet niet of het erg bekend is, maar is er iemand die me kan helpen:$

Alvast bedankt,

Lennard

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je denkt dat het een virus is ga dan eens naar http://www.trendmicro.nl/ en download housecall en scan je PC. Dat is een makkelijke en gratis manier om virussen te bestrijden. Om voortaan dit soort dingen te voorkomen zorg dat je een goede virusscanner hebt en aan hebt staan.

Verander je wachtwoord, jij hebt denk ik toen een wachtwoord in getypt.

Dat is geen virus, maar meer een soort malware/spyware die zich gaat nestelen in msn. Het stuurt links naar je contacten, en als zij er op klikken, dan krijgen zij het ook op hun systeem. Ik raad aan eerst msn volledig te verwijderen van je systeem, dan een goede malware/spyware scanner je hele harde schijf laten scannen. CCleaner is ook handig. Het maakt je windows register ook goed schoon, waar die malware/spyware ook sleutel waardes en zo kan wijzigen. Daarna msn opnieuw installeren, en dan moet het weer goed zijn. Dit heb ik zelf ook al meegemaakt, en dus zo weer goed gekregen.

Dat is waarschijnlijk inderdaad malware. Begin eens met msn te verwijderen (via Start > Configuratiescherm > Programma's en onderdelen (of: Software). Daar vind je Windows Live Essentials. Verwijder óf alleen msn of het hele pakket. Vervolgens ga je je pc scannen met een paar uitstekende (gratis) programma's: 1. http://www.eset.com/home/products/online-scanner/ 2. http://download.cnet.com/Malwarebytes-Anti-Malware/3000-8022_4-10804572.html 3. http://www.safer-networking.org/nl/spybotsd/index.html Bij het laatste programma, Spybot, moet je na het installeren eerst even klikken op "Updates zoeken". Als die op je pc staan, sluit je je browser, klik je aan de linkerkant van het programma op Immuniseren en vervolgens bovenaan nogmaals op Immuniseren. Daarna scan je de pc. Zet de door 2 en 3 gevonden malware in quarantaine (en kies dus niet voor "Verwijderen", zodat je het later weer terug kunt zetten als het toch een "schoon" bestand blijkt te zijn). Met deze programma's moeten de problemen (als het goed is) zijn verholpen... Mocht het niet lukken, noteer dan de namen van de gevonden virussen, spyware of adware.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100