Wat is plaats rekeninghouder?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je het hebt over een overschrijving die jij wilt doen naar een andere rekening, dan is het de woonplaats van degene naar wie jij het geld overmaakt. Toegevoegd na 30 seconden:   Als je geld overmaakt naar een bedrijf, dan is het de plaats waar dat bedrijf is gevestigd. Toegevoegd na 1 minuut:   Als het gaat om JOUW rekening, dan is het jouw woonplaats. Ben jij een bedrijf, dan is het de vestigingsplaats van jouw bedrijf.

De woonplaats waar de eigenaar van de rekening woont (dus je eigen woonplaats, tenzij je het op naam van een bedrijf doet). Toegevoegd na 34 seconden: Of inderdaad, zoals hierboven staat, de plaats van degene waar je geld naar overmaakt.

De (woon)plaats waar de rekeninghouder woont of is gevestigd..

Waar hij zijn rekening heeft , de stad .Dat hoeft niet de woonplaats te zijn waar diegene woont. Maar dat is meestal wel zo .

Dat is niet eenduidig te beantwoorden en dat heeft een beetje historie. Vroeger had je en/of rekeningen e.d. dat betekent dat je aan 1 rekeningnummer meerdere personen hebt hangen. Die meerdere personen hangen dan in een "tenaamstelling". Bij een tenaamstelling kunnen meerdere adressen aanwezig zijn zoals een Woon adres of een Correspondentie Adres (of beiden) en aan DIE tenaamstelling hangt dan een bepaald financieel product met een rekening nummer. Al naar gelang de software kan een bepaald adres als "primair" zijn aangeduid. Er kan ook voor gekozen zijn om bijvoorbeeld altijd het woon adres als primair te beschouwen. Maar het hangt af van de software van de financiële instelling. Maar meestal geeft degene die je betaald de plaats gewoon aan in de betaling-omschrijving (gelukkig maar).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100