Waar moet ik aan denken als ik mij pc wil gaan verkopen??

Wil mij pc dus verkopen, maar weet niet waar je aan moet denken voor dat je het verkoopt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tussen haakjes. Het formateren van een harde schijf: betekend zeker niet dat al uw gegevens echt weg zijn. Alleen dat u ze niet meer kunt zien! Uitstekende programma's in omloop om een geformateerde harde schrijf te herstellen. Zelf ervaring mee, na per ongeluk formateren van harde schijf. Pas dus op met prive gegevens. Bv http://www.easeus.com/datarecoverywizard/recover-formatted-partition.htm Toegevoegd na 45 minuten: nog meer info. Ook na nieuwe installatie van bv windows(+formateren) zijn nog bijna alle oude gegevens te herstellen. windows neemt maar een klein deel van de schijf inbeslag de rest van de schijf is dan weer makkelijk te herstellen. Windows bv 1 gb uw schijf bv 350 gb, 349 gb is zo weer te herstellen. Toegevoegd na 5 dagen: Erasing by overlapping with 1's and 0's doesn't do anything. zie: http://forums.cnet.com/7723-7588_102-389058.html Software voor save wipe: http://www.whitecanyon.com/wipedrive-download.php of HIREN gratis http://www.hiren.info/downloads/freeware-tools/44 http://www.hiren.info/downloads/freeware-tools/46 Zowiezo een handige site. Suc6

belangrijkste is wel dat u er voor zorgt dat al uw privéinformatie van de computer verwijdert, voordat u hem verkoopt. Dit kan bijvoorbeeld door windows opnieuw te installeren, waardoor alle informatie wordt overschreven.

Voordat je de pc dan uiteindelijk uitzet en afkoppelt, SCHIJVEN LEEGMAKEN. Zorg dat er niets meer van jou opstaat en zeker geen persoonlijken dingen. Formatteren die handel !! (uiteraard niet nu meteen haha )

Mijn zoon heeft 35x achter elkaar de harde schijf geformatteerd, toen pas er inderdaad niks meer te herstellen. Ik vond het in eerste instantie wat onzinnig, maar het werkt dus wel.

In je bios zit een knop om je harde schijf een aantal keer vol te schtijven met nullen, dit kan een paar uur duren naar het aantal keer overschrijven en de grote van de harde schijf. Maak de boel ook even schoon met lucht uit zon flesje. Als je gaat blazen komt er eventueel vocht in je systeem. Gebruik nooit een vochtig doekje.

-Alle gegevens wissen -Pc schoonmaak (cookies verwijderen) -Harde schijf zeker leef maken

Het bekend maken aan potentiële kopers lijkt me de 1e en belangrijkste optie.

zowiezo wat iedereen zegt is er voor zorgen dat er helemaal geen persoonlijke info erop staat. wat ik zowiezo ook even zou dan is even de kas van binnen stofvrij maken, en kijken of er geen compenenten los zitten... hiermee heb je de kans dat een koper die bekent is met computers niet de prijs verlaagd. ik bedoel een pc die van binnen stoffig is zal voor mij gelijk al een afkikker zijn....

Waarom zegt iedereen alles verwijderen? Daar zul je uren meebezig zijn ;) Flikker windows eraf en zet hem er opnieuw op ;) Klaar is kees! Installeer de drivers(Bewaar ze wel op een usb voordat je windows verwijderd anders ben je de lul!) En dan kun je hem verkopen zonder problemen! En wees nou niet zo dom om ook nog op onthouden te klikken als je op een website inlogt na het opnieuw instaleren!

Ik zou je harde schijf sowieso zelf houden. Ook als je die leegmaakt, blijft er informatie beschikbaar met speciale programma's. Zeker als je er privé-bestanden op hebt gehad. Je kan hem indien je hem niet meer gebruikt, beter laten vernietigen.

Er is waarschijnlijk veel meer privé informatie op je harddisk achtrergebleven dan je denkt. Je zult de harddisk eerst goed willen wissen. Teweten: OVERSCHRIJVEN. Zie bijv: http://sourceforge.net/projects/dban/ Dit punt, wat bijna iedereen aanstipt, is veruit het belangrijkste. Verder is 't zo goed als onmogelijk om te zeggen hoeveel je kan vragen - er zijn gewoon teveel soorten PC's en teveel combinaties van hardware. Daarna, om makkelijker te kunnen verkopen, zou je evt. het besturingssysteem er weer op kunnen zetten (als je een recovery-DVD hebt gemaakt of bij de PC hebt gekregen). Evt. het gratis Ubuntu: www.ubuntu.com. Wil je 'm lekker snel maken, dan www.xubuntu.org. Er zijn ook kopers die er niet op malen of er een besturingssysteem op staat. Die zetten er zelf wel iets op. Toegevoegd na 1 minuut: En als je 'slechts' de boel verwijdert of opnieuw installeert: daarmee zijn je oude zaakjes LANG niet allemaal echt weg. Of je moet dan gewoon gigantisch veel geluk hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100