weet iemand een goede site waar ik informatie kan vinden over virussen?

Ik heb namelijk(denk ik) een virus op de computer. Die uit zichzelf progamma's als paint en word verwijderd? Ik heb geen virus beveiliging. Wat kan ik nu het beste doen??

mag ik eigelijk dit soort vragen stellen of moet ik daarvoor op een forum zijn??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Doe meteen een live virusscan via onderstaande link. Een kleine kans dat het gaat helpen, maar je weet maar nooit. O ja, duurt uren.

Bronnen:
http://housecall65.trendmicro.com/

Eerst even een virusscanner installeren en goed scannen. Dat is het startpunt. AVG is gratis (zie tussen de links). Zie ook andere links, maar dat is betaalde programmatuur.

Bronnen:
http://free.avg.com/download-avg-anti-viru...
http://www.eset.com/
http://www.mcafee.com/us/
http://www.symantec.com/index.jsp

Op virushelp.nl worden particulieren gratis geholpen. Ook op het prikbord van antivirus.startpagina.nl zitten veel mensen die je advies en soms zelfs stap-voor-stap-hulp geven. Het is alleen wel belangrijk dat je een scan doet, en dan inderdaad via trendmicro housecall, als je op je pc geen beveiliging hebt. Zie link bij antwoord van Antwoordman. Succes

Bronnen:
http://antivirus.startpagina.nl/prikbord/
http://www.virushelp.nl/

hier vind je informatie over malware, hoe je het kunt herkennen en wat je kunt doen eraan.

Bronnen:
http://www.bleepingcomputer.com/tutorials/...

Als je naar de website van Kaspersky gaat daar kan je of een 30 dagen trial downloaden of je kan een online virusscan doen. Mijn ervaring is dat Kaspersky 1 van de betere virusscanners is.

Bronnen:
www.kaspersky.nl

Als je een virus hebt is dit echt een fantastisch forum. Ik ben er al meerdere keren zeer goed geholpen. Lees eerst even goed de tips door voordat je gaat posten.

Bronnen:
http://www.nucia.eu/forum/forumdisplay.php?f=38

Ik gebruik meestal http://pandasoftware.com/activescan om op een vreemde PC virussen te zoeken. Als je GEEN belangrijke documenten op je PC hebt, is 't 't beste om Windows opnieuw te installeren. Want een besmette PC kan je vaak niet meer voor 100% schoon krijgen. Om 't goed te doen (als je Windows wilt): 1. Dubbel-backup je documenten, email etc. en check die backups op een ANDERE PC. 2. Formatteer je harddisk. Maak 2 ±gelijke partities. 3. Zet je PC een aantal minuten uit (sommige virussen kunnen een herinstallatie van 't systeem overleven door dat ze in 't geheugen achter blijven). 4. Installeer Windows ZONDER dat je internet hebt aangesloten. Installeer drivers via bijv. een USB-stickje vanaf een andere PC of van de bijgeleverde CDROM (al worden die tegenwoordig vaak niet meer meegeleverd). 5. Installeer de rootkit-detector van sysinternals.com en laat 'm scannen. 6. Installeer een firewall zoals NetLimiter. 7. Installeer een virusscanner, bijv. NOD32 (die is relatief snel). Installeer de laatste virusdefinities door die op een andere PC te downloaden en bijv. via stickje over te hevelen. 8. XP? Download SP3 (mocht dat er nog niet opstaan) op een andere PC en installeer die bijv. via een USB-stickje. 9. Reboot. 10. Sluit NU PAS internet aan. 11. Download alle essentiële updates van update.microsoft.com. 12. Reboot en ga terug naar 11 zolang er nog updates gevonden worden. 13. Gebruik Opera ipv Internet Explorer om te surfen. Opera ondersteunt minder virussen. 14. Gebruik bijv. EudoraLite/Light (pak de Lite/Light mode indien nog mogelijk met de nieuwste versie). Die ondersteunt minder virussen dan emailprogramma's van Windows/Microsoft zelf. Of gebruik een online alternatief zoals deds.nl of gmail.com. 15. Maar een image-backup (bijv. met ghost) van je C-schijf naar je 2e partitie. Mocht je weer een virus krijgen: dan kan je binnen 7 minuten weer je Windows totaal opnieuw installeren zoals je 'm tot punt 14. hebt klaargemaakt. 16. Begin nu pas met 't installeren van overige programma's. Een alternatief is: Pak een Linux-versie zoals Ubuntu. Dan heb je weinig of waarschijnlijk zelfs helemaal niks met virussen te maken. Alleen zullen veel spellen 't dan niet doen of je moet handig worden met technische zaken als WINE (een soort Windows-nabootser). Of pak een Apple/Mac. Bij zowel Apple als Linux zijn er geen virusgolven geweest sinds die ingevoerd zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100