Trojan herschrijft zichzelf en kan daardoor niet gevonden worden door scannen. Hoe vind je de geinfecteerde bestanden? Trojan moet bestudeerd worden.

Computer is 7 maanden geinfecteerd door trojan. Schakelt virusscanner van Mcafee uit.

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik zoek een bedrijf die echt verstand heeft van hele slimme trojans. Ik heb het orginele bestand die mijn computer geinfecteerd heeft gevonden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Scan je PC met Malwarebytes (downloaden, installeren, updaten, scannen). http://www.malwarebytes.org/ Daarna kun je de gevonden bestanden naar http://www.virustotal.com/ uploaden om een overzicht te krijgen welke virusscanner de trojaner vindt. Evt. kan je dan besluiten over te stappen op een van die virusscanners die de Trojan wel vindt. Wat wil je met de Trojan?

Je kan het proberen met de Norton online virus scan; http://security.symantec.com/sscv6/home.asp?langid=ie&venid=sym&plfid=23&pkj=UTMROLLNKSGGNOLLFWV Misschien dat de Norton scan de trojan wel vind. Met MCAfee kun je verdachte bestanden zelf in quarantaine plaatsen. Deze verdachte bestanden kun je vervolgens versturen naar het McAfee AntiVirus Emergency Response Team (AVERT) voor nader onderzoek.

Je zou nog wel wat proberen. Je kan het programma HiJack Free(http://www.hijackfree.com/en/) gebruiken om de trojan uit te zetten zeg maar. Vervolgens proberen je pc te scannen en hem te verwijderen. Als dat niet lukt, kan je de pc nog eens opstarten in veilige modus, dat doe je wanneer je je PC opstart de F8 toets achter elkaar blijven indrukken totdat je in een menu komt waar je je PC in de veilige mode kan starten. Als hij dan uitstaat, proberen de pc te scannen. Als het dan nog niet lukt, kan je proberen andere anti virus-scanners te gebruiken die je vanaf een USB stick draait. Er zijn heel veel virusscanners te vinden die vanaf een USB stick kunnen draaien. Ik voeg wat links toe aan het antwoord als Bron waar je wat scanners kan vinden. Als je nog geen USB stick hebt, kan je deze gewoon halen bij bijvoorbeeld de mediamarkt voor een 8 euro. Wat zeker aan te raden is in het gevolg is een goede anti virus scanner aan te schaffen voor al jou pc's. Ikzelf gebruik gebruik 'NOD32 Antivirus'(Tegen virussen) scanner en daarnaast 'A-Squared Anti-Malware'(Tegen alle andere troep). Tenslotte heb ik hier nog een aantal anti virus scanners die je via je browser kan starten, deze geven soms ook uitkomst. Sommige kunnen het virus of de trojan niet verwijderen maar vertellen je wel welke het is, zodat je via google een oplossing kan zoeken. http://www.eset.com/online-scanner http://housecall.trendmicro.com/ http://www.bitdefender.com/scanner/online/free.html http://www.pandasecurity.com/homeusers/solutions/activescan/ http://www.kaspersky.com/kos/eng/partner/default/pages/default/check.html?n=1262081353291

Bronnen:
http://portableapps.com/apps/utilities/cla...
http://www.emsisoft.com
http://www.nod32.nl
http://www.pendriveapps.com/software/porta...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100