Hoe open ik een .exe bestand ?

Op de 1 of andere manier kan ik het bestand niet openen. Wel is zeker dat het wel moet kunnen, want bij mijn buurman opent hij gelijk. Er zit ook geen virus in.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Even een domme opmerking: een .exe is voor Windows, dus als je Linux of Mac hebt, dan werkt het echt niet zo. Ook kan je .exe versie afhankelijk zijn. Zo hoeft een Windows Vista of Windows 7 .exe niet altijd op XP te starten. Let ook op dat je een 64-bits programma niet op een 32-bits Windows starten. Dit kan je allemaal onderzoeken met de Dependency Walker door daar je exe in te droppen (zie onderstaande link) en kijk dan of je rode teksten en/of rode icoontjes ziet (dan is het mis...) .

Rechtsklik, openen als administrator? Toegevoegd na 33 seconden: * of uitvoeren als administrator.....

Als na dubbelklik gevraagd wordt met wel programma je het wilt openen, dan is het wellicht een zip exe, en ontbeer je het uitpakprogramma.

als je geen foutmelding krijgt, dan is het of een slecht programma of je hebt het niet geïnstalleerd, maar klakkeloos gekopieerd met een mem.stick en dat werkt niet.

dubbel klik of een klik en dan enter

Als je win 7 heb: Rechtermuisknop -> Eigenschappen -> Compatibiliteit tabblad -> "Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus voor:" aanvinken -> Kiez "Windows XP (service pack 3)". Volgens mij heb je K-lite codecs hier voor nodig, maar bij mij kon het sowieso al.

.exe is voor windows .ipa voor iphones en ipad .apk voor android .deb en .tar.gz voor linux ubuntu etc. in het kort, je kan exe alleen openen op windows, js, of pcjs of vm`s

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100