Hoe kun je het beste cd's reinigen?

Ik denk dat een aantal cd's vettig geworden zijn door het vastpakken. Is er speciaal spul om cd's te reinigen of zijn er ook huis-, tuin- en keukenmiddeltjes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met een brillenpoetsdoekje. Toegevoegd na 1 minuut: En als dat niet aanwezig is, gebruik dan een andere zachte stof, zijde of iets dergelijks. Verder moet je altijd van binnen naar buiten, verticaal vegen, omdat hij dan minder snel beschadigt en omdat als je hem beschadigt de krassen verticaal zullen lopen en verticale krassen hebben geen effect.

Een beetje spiritus op een zacht doekje is de aangewezen manier.

gewoon met reflex.

De beste methode is met een zacht doekje waarop je een druppeltje alcohol (70% gedenatureerd) van de drogist doet. Zachtjes wrijven en dan nog even wachten tot het vervlogen is.

Ik doe het altijd met afwasmiddel en water. Afdrogen met een glazendoek want die pluist niet. Soms neem ik een natte tissue en dat helpt ook. Glassex gaat ook prima. Toegevoegd na 6 minuten: Zijn ze nu erg vet en lukt het niet met gewoon spul, dan kan je ook speciale reinigingsdoekjes in een doosje kopen. Hiermee kan je ook het vlakscherm van je monitor of TV reinigen. Er zijn ook setjes met een zacht borsteltje, een zacht doekje en een klein sprayflesje met vloeistof. Het is te koop bij drogisten ( schoonmaakmiddelen), Blokker had ze ook hier en computerzaken hebben ze zeker.

Ik gebruik altijd glassex met keukenpapier,perfect schoon!

De makkelijkste en goedkoopste manier is onder de kraan afspoelen (koud water) en afdrogen met een schone theedoek, deze wel van binnen naar buiten wrijven, dus van het gaatje naar de buitenrand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100