Hoe verwijder ik 1 bestand uit de prullenmand van een mac?

Ik vind alleen maar de optie om alles uit te prullenmand te verwijderen. Ik wil maar 1 item verwijderen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet niet zeker hoe dat op een mac werkt, maar kan je niet ook kiezen voor de optie prullenbak openen? Zodat je kan zien welke bestanden er in zitten? Dan kan je vaak handmatig er één verwijderen

Rechtermuis knop leeg klikken klaar. Toegevoegd na 48 seconden: Oh lees nu dat 1 ding eruit moet. Dubbel links klikken bestand selecteren delete klikken. Toegevoegd na 13 minuten: Dan via de zoekfunctie het bestand opsoren. Dan verwijderen.

Dat gaat dus niet makkelijk wel met een om-weggetje. Leg ik zo uit. Eerst dit: alles wat in de prullenmand zit moet verwijderd worden, eigenlijk zijn de bestanden al "een beetje" weg. Bij het legen geef je gewoon het laatste zetje om het definitief te verwijderen. In de ouwe tijd (zelfs nog van voor de microsoft computers) heette dit "in Limbo" een soort slaap zeg maar. Wat je zou kunnen doen is: 1. een nieuwe map maken op je bureaublad, noem deze prullenbak; 2. Sleep alle bestanden uit de prullenbak naar de nieuwe map en laat alleen het bestand staan dat je wilt verwijderen; 3. Als het goed is staat er dan nog maar 1 bestand in de prullenbak en dan kan je die middels "prullenbak leegmaken" definief wegdoen; 4. Vervolgens kan je uit de nieuw gemaakt map weer de hele zooi naar de - inmiddels lege - prullen mand slepen. Het resultaat is dan dat je maar één bestand uit de prullenmand hebt verwijderd. Erg ingewikkeld, maar zo moet het gaan. Ik heb nog wel een vraag aan je: waarom zet je bestanden in je prullenmand als je die niet weg wilt gooien? De prullenmand is niet bedoeld als een soort reserve-kast zeg maar. Dus het handigste is om alleen dingen in de prullenmand te proppen die je echt kwijt wilt en dan periodiek legen. Je vuilnisbak in huis ga je toch niet nakijken of je echt alles wel kwijt wilt? Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100