Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Voegt betaalde security-sotware nog wel iets toe aan Windows 10?

Ik hoor van verschillende mensen dat de security-software die standaard bij Windows 10 zit inmiddels heel goed is en dat betaalde security daar weinig veiligheid aan toe voegt. Daarom overweeg ik mijn betaalde software weg te doen. Maar klopt dit wel?

2 jaar geleden
in: Software
1.4K
Pieterke
2 jaar geleden
Mijn Windows 10 security software heeft kortgeleden een zeer schadelijk virus doorgelaten. Windows was compleet uitgeschakeld. Het het heeft me veel geld gekost om de laptop te laten herstellen. Ik heb nu betaalde security software aangeschaft.
gvrox
2 jaar geleden
@Pieterke en die betaalde software zou wel gewerkt hebben ?
Pieterke
2 jaar geleden
@gvrox. Dat kan ik natuurlijk ook niet met100% zekerheid zeggen maar ik heb gedaan wat me aangeraden werd door de expert. Die zei overigens dat Windows 10 op zich een goede beveiliging heeft maar vond de software die ik nu heb toch net wat beter.
Griffin
2 jaar geleden
Het verschil met betaalde virusscanners t.o.v. windows eigen defender is dat anti-virus makers veel dichter op de actualiteit zitten en dreigementen van een bepaalde virus-soort zien aankomen door trends, iets waar windows zich helemaal niet mee bezig houdt, en totaal blind is voor code-morphing achtige virussen, maar wel ontzettend kien is op keygenerators van 'warme' software, laten we zeggen dat de prioriteiten anders liggen.
Pieterke
2 jaar geleden
@Griffin: Bedankt voor de info.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Ja, nog steeds.

Test: duizenden malwarebestanden zijn gedownload – waaronder virussen, Trojaanse paarden, ransomware, adware, cryptojackers, keyloggers en rootkits – voor het testen van de functies voor schijfscannen en de realtime beveiliging.
Ook is naar tientallen phishing-sites genavigeerd in een paar verschillende browsers voor het beoordelen van de antiphishing-mogelijkheden van Defender en exploit- en netwerkaanvallen voor het testen van de ingebouwde firewall- en netwerkbeveiliging van Microsoft zijn gesimuleerd.
De belangrijkste klachten:
• De malwaredetectiepercentages zijn lager dan die van veel andere concurrenten. Het SmartScreen-filter in Edge bijvoorbeeld blokkeert slechts 68 procent van de phishing-sites. Dat is bijzonder slecht in vergelijking met de 89 en 90 procent die worden geblokkeerd door Firefox en Chrome. Kaspersky en McAfee blokkeerden 100 procent van de phishing-sites.
• Ouderlijk toezicht is beperkt tot de Microsoft Edge browser.
• De belangrijkste gebruikersinterface is onhandig en niet eenvoudig te navigeren.
• Het gezondheidsrapport van het pc-systeem is eenvoudig (geen prestatieverbetering of systeemopruiming).
• Er is geen platformonafhankelijke ondersteuning (behalve voor zakelijke gebruikers).
• Er zijn geen aanvullende tools, die antivirusprogramma’s van derden wel hebben, zoals een VPN, wachtwoordmanager, dark web-monitoring of bescherming tegen identiteitsdiefstal.

Opmerking van Griffin: het verschil met betaalde virusscanners ten opzichte van Windows eigen Defender is dat anti-virus makers veel dichter op de actualiteit zitten en dreigementen van een bepaalde virussoort zien aankomen door trends, iets waar Windows zich helemaal niet mee bezig houdt, die totaal blind is voor code-morphing achtige virussen, maar wel ontzettend kien is op keygenerators van 'warme' software.

Microsoft Defender is dichterbij dan ooit om te kunnen concurreren met beveiligingspakketten van derden, maar het is nog steeds niet goed genoeg.
(Lees meer...)
SimonV
2 jaar geleden
SingingCoyote13
2 jaar geleden
je hebt gelijk. de interface van de geintegreerde windows 10 defender antivirus software is een compleet prutswerkje. gepriegel en gehannes met opties overal en nergens, het is onhandig navigeren en dingen staan op onlogische wijze gegroepeerd. ik vind het vreemd dat dit niet verbeterd is en een makkelijker en moderne/betere weergave heeft. dat terwijl ze wel met de tijd meegaan.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding