Waarom krijg ik ineens de foutmelding en wat kan ik doen om mijn bestanden te behouden?

Vanavond deed ik mijn USB stick in mijn laptop. Toen ik mijn bestanden op de usb wilde openen kreeg ik de volgende melding: De schijf in station G: moet worden geformatteerd voordat u deze kunt gebruiken. Ik kan kiezen voor: schik formatteren of annuleren.
Ik heb voor mij belangrijke bestanden op de usb stick staan en die wil ik niet kwijt. Natuurlijk kies ik voor annuleren. De melding verdwijnt dan. Maar ik kan nu de usb niet openen omdat deze melding steeds verschijnt. Ik heb al het e.e.a. uit proberen te zoeken op internet maar ik ben een leek op dit gebied. Iemand die mij eventueel uitleg kan geven? Maar dan in simpele taal aub.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je krijgt die melding omdat je usb-stick waarschijnlijk defect is geraakt. Uit je reactie blijkt dat de stick het ook niet op een andere usb-poort of ander apparaat doet. Soms lukt het nog de data met een herstelprogramma uit de stick te halen, zoals EaseUS Data Recovery (Haalt gratis tot 2 Gb tevoorschijn). https://www.easeus.com/datarecoverywizard/free-data-recovery-software.htm Gratis goede programma’s zijn: Recuva https://www.ccleaner.com/recuva/download TestDisk https://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk Undelete 360 http://www.undelete360.com/download.html Photorec https://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec Lazesoft Recovery http://www.lazesoft.com/lazesoft-windows-data-recovery-free.html ___________ Wat ook zou kunnen helpen: Checkdisk 1. Klik met de rechtermuisknop op station G: 2. Kies uit het menu onderaan: Eigenschappen 3. Klik bovenaan op het tabblad: Extra 4. Klik bij het onderdeel: Foutcontrole op Controleren 5. Klik op Station scannen Malware kan ook verantwoordelijk zijn voor het probleem. Check met je virusscanner en Malwarebytes https://nl.malwarebytes.org

Toegevoegd op 03 oktober 2018 14:13: bron, tekst
Bronnen:
https://forum.piriform.com/topic/40165-nee...
https://www.quora.com/Whats-the-best-free-...
https://www.datanumen.com/blogs/7-solution...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100