hoe kan ik getallen optellen met 1 letter ervoor in een rij?

Hallo, ik wil graag getallen optellen met 1 letter ervoor om verlof op te tellen. Bv, in een rij wil ik 't7.25' zettenin een cel. Daarna wil ik de hele rij van een kwartaal optellen in een cel.
Ik heb al veel gezocht maar kom er niet helemaal uit. Kan iemand mij helpen aub?

Toegevoegd na 10 minuten:
De 't' staat voor tijd voor tijd uren en ik wil de 's' gebruiken voor snipper uren. Deze wil ik dus afzonderlijk optellen in de cellen voor het bestand zodat ik dat zou kunnen verbergen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als ik het goed begrijp hebben de beginletters hier geen betekenis. Ik ga ervan uit dat er steeds maar 1 beginletter is. Je kunt volgens mij eenvoudig tot de waarde komen via de volgende formule: =NUMERIEKE.WAARDE(RECHTS(A1;LENGTE(A1)-1);".") Hierbij is A1 dan bijvoorbeeld een cel met inhoud t7.25. Kopieer de formule naar andere cellen en tel ze eenvoudig op. (De functie numerieke.waarde gebruik ik alleen maar voor de zekerheid. Als Excel staat ingesteld op Nederlands verwacht deze standaard een komma voor decimaalscheiding). Toegevoegd na 25 minuten: Met "geen betekenis" bedoel ik geen betekenis voor de berekening.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100