Waarom mag je niet illigaal uploaden wel downloaden?

Downloaden mag niet maar wel uploaden, zit daar en reden achter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Deze situatie gaat op voor Nederland, en is anders in veel landen. Men gaat er hier van uit, dat het kwaad geschiedt bij het ter beschikking stellen van materiaal. Daar zit de wortel van het kwaad.

Dit komt door de (verouderde) Auteurswet. Verspreiding/openbaarmaking is verboden, waar downloaden niet onder valt, maar uploaden wel.

Hier in Nederland heeft iedereen recht op vrije vergaring van informatie. Het basisidee daarachter is dat dat nodig is om een eerlijke en open democratie te waarborgen.

Volgens mij is dit vergelijkbaar met drugs: het bezit voor eigen, persoonlijk gebruik is niet strafbaar, het op grote schaal verhandelen wel.

Omdat de wet nog achter loopt. Het vermeerderen van beschermd materiaal is illegaal. Maar een dergelijke wet is er nog niet voor het ontvangen van beschermd materiaal. Echter, de wet is al we lzo aangepast dat als je zaen aanneemt waarvan je kan verwachten dat ze illegaal zijn,. jij ook straftbaar bent. Het is een kwestie van tijd voor ook donwloaders achtervolgt gaan worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100