Welk videobewerkings programma is het makkelijkst?

Ik heb een programma nodig om video's mee te bewerken. Ik heb afgelopen week heel veel oude vhs en video8 bandjes gedigitaliseerd. Ze staan allemaal op mijn harde schijf en nu wil ik die filmpjes stuk voor stuk gaan opschonen. Eentonige en ongewenste stukjes eruit halen, hier en daar inkorten, wat achtergrondmuziek toevoegen en op deze manier proberen om er een leuk geheel van te maken. Het moet allemaal heel simpel zijn, in het nederlands en laten we zeggen dat het niet meer dan 120 euro mag kosten (gratis is natuurlijk ook goed als het echt goed werkt).
Wie kan mij het beste advies geven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iedereen heeft zijn favoriete software. De mijne kun je in de link vinden, daar fietste ik zo mee weg, en je kunt er alles mee doen wat je opnoemt.

Bronnen:
http://www.magix.com/nl/video-deluxe/

hier staan een aantal gratis video bewerkings programma's: http://www.nederlandstaligesoftware.nl/videobewerkingssoftware.html en op deze site staan er wat die wel wat kosten, met een beschrijving en ze zijn getest met een test resultaat erbij. ze zijn allemaal onder de 100 euro: http://home.versatel.nl/bloemberg111/zoom/montagesoftware.htm

Ik vind de interface van Pinnacle Studio erg gebruiksvriendlijk. Kan erg veel en blijft toch overzichtelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100