Hoe typ je een klein getalletje op in dit geval Word?

Hiermee bedoel ik een getal achter bijvoorbeeld een onderzoek dat in een boek wordt uitgelicht, en je achteraan dat boek de hele naam van het onderzoek bij het desbetreffende cijfer vinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kiest voor Invoegen, en dan rechts voor Symbolen en vervolgens voor Meer symbolen. Als je dan bij de tekens onder Normale tekst naar beneden scrollt krijg je op den duur ² en ³ in beeld om te kunnen Selecteren. Toegevoegd na 6 minuten: Maar wat je ook kunt doen is een gewoon cijfer typen, er rechts op klikken, kiezen voor Lettertype, en daar een vinkje zetten in Superscript. Dan krijg je hetzelfde effect.

Wat je bedoelt, zo begrijp ik uit de toelichting bij je vraag, zijn zogenoemde noten. Er zijn voetnoten en eindnoten. De verklaringen van voetnoten staan onderaan de pagina. De verklaringen van eindnoten worden aan het eind van een tekst, een hoofdstuk of boek vermeld. Hoe je voetnoten en eindnoten invoegt, is afhankelijk van jouw versie van Word. Als je een noot in een tekst invoegt, dan verschijnt het getalletje vanzelf achter het woord waarachter je de noot invoegt. Ik raad je dus aan via de Help-functie in jouw Word-programma op zoek te gaan naar de instructie voor het invoegen van een noot, een voetnoot of een eindnoot. Als je deze instructie daarna volgt, dan moet het lukken. Toegevoegd na 2 minuten: Meer informatie over noten in het algemeen vind je onder meer op deze websites: https://nl.wikipedia.org/wiki/Voetnoot en https://nl.wikipedia.org/wiki/Eindnoot.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Eindnoot
https://nl.wikipedia.org/wiki/Voetnoot

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100