ik heb een foto (img-formaat) die wil ik omzetten naar een kleiner formaat zodat deze via e-mail verzonden kan worden. hoe doe ik dat?

Toegevoegd na 30 minuten:
ik heb het advies opgevolgd en heb nu jpg-formaat. maar de grootte is nog niet erg veranderd. hoe kan ik deze nu verkleinen?

Toegevoegd na 2 uur:
ik heb het de grootte (aanta Mb) stevig kunnen terugbrengen. Maar de foto is veel te groot, pas bij verkleining tot 15% krijg ik het ik de hele foto te zien op het scherm.
moet ik om dit te kunnen verkleinen dat programmaatje downloaden of is er toch een snellere weg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Download en installeer Irfanview. Open je afbeelding en sla op als "JPG"-bestand. Toegevoegd na 13 minuten: Nog sneller, misschien lukt het ook online: http://image.online-convert.com/convert-to-jpg Toegevoegd na 2 uur: Met Irfanview kun je ook verkleinen: Image -> Resize Toegevoegd na 2 uur: Of probeer via de website: Quality -> Good of Medium Toegevoegd na 2 dagen: Via bijvoorbeeld deze site kun je je afbeelding verkleinen: http://www.picresize.com

Bronnen:
http://www.irfanview.com/

Ik lees in de toevoeging op je vraag, dat je het inmiddels hebt geconverteerd naar jpg. Dat bestand kun je op twee manieren kleiner maken. 1) Je kunt de afmetingen kleiner maken en dan wordt het bestand vanzelf óók kleiner. 2) Je kunt de afmetingen ongewijzigd laten, maar de resolutie verlagen. De foto wordt dan minder scherp. Als je niet overdrijft is die verslechtering vrijwel onmerkbaar, behalve als je later zou besluiten de foto af te drukken (op papier dus). Er zijn vele fotoprogramma's waarmee je dit kunt doen, mijn favoriet is Photofiltre.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100