Hoe voeg ik een bestand toe in excel?

Ik heb een lijst gemaakt met facturen die ik reeds heb moeten betalen. Daarbij wil ik ook een pdf van het factuur invoegen. Maar hoe doe ik dat?

Via een hyperlink kan het wel, maar dan is er een verwijzing naar een pad, en ik wil het pdf verwijderen zodra het in excel staat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan: Ga naar tab "Invoegen" en kies daar "Object" (object invoegen). Dan tab "bestand gebruiken", je PDF bestand opzoeken en het vinkje zetten bij "als pictogram weergeven" Dan OK. (geen vinkje bij "koppelen aan bestand": dan krijg je alleen een hyperlink en moet je het origineel behouden). Toegevoegd na 6 uur: Je kan hierbij ook het pictogram én de naam (beschrijving) aanpassen: zodra je het vinkje hebt gezet bij "Als pictogram weergeven" komt daaronder een pictogram met naam te staan. Kies dan "ander pictogram" en je kan het bijschrift naar wens aanpassen (dus bestandsnaam). Succes!

Dat kan als volgt: Ga naar het tabblad invoegen. Selecteer daar invoegen object (als die niet zichtbaar is, dat staat in dezelfde groep als invoegen tekst, als je op het pijltje klikt kan je de hel groep zien). Ga binnen het geopende venster naar de tab "bestand gebruiken". Selecteer daar de bedoelde pdf, en zet het vinkje weergeven als pictogram aan Klik op OK en het bestand staat dan als icoontje in je Excelsheet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100