Waarom doet het geluid via hdmi het niet?

Sinds dat ik windows 7 opnieuw op mijn laptop heb geïnstalleerd werkt het geluid via HDMI niet meer. Ik heb wel beeld via HDMI, maar geluid via mijn laptop. Ook krijg ik een geluid via bluetooth. Waar kan dit aan liggen? Voor zover ik weet heb ik de juiste drivers. Hoe kan ik dat eventueel checken?

Toegevoegd na 1 uur:
Een legale versie van Windows 7 home Premium

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het gebeurd soms dat je laptop altijd kiest voor het gebruik van je standaard speakers (die van je laptop zelf). Het kan dan helpen om in je instellingen te selecteren: Dit apparaat niet gebruiken (of: uitschakelen). Dan pas gaatie op zoek naar evt. andere te gebruiken speakers, en die kunnen dan via de HDMI kabel gevonden worden.

Na de (her)installatie van Windows 7 moet je alsnog de drivers van je apparaten apart installeren. Dus nu de drivers van je geluidskaart, videokaart, enz. ofwel van de DVD die bij het moederbord hoort installeren, ofwel van ieder apparaat apart via internet bij de fabrikant de drivers ophalen en installeren. W7 heeft slechts een beperkte set drivers aan boord en de meeste daarvan zijn Generic, d.w.z. ze werken wel maar met beperkingen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100