Is er een gratis (FTP) programma waarmee je bestanden van de ene harde schijf naar de andere harde schijf kunt kopiëren?

Is er een gratis (FTP) programma waarmee je bestanden van de ene harde schijf naar de andere harde schijf kunt kopiëren zonder verlies van bestanden?

Ik wil hier een programma voor gebruiken dat de mislukte transfers opnieuw in de wachtrij kan zetten zodat ik uiteindelijk zeker weer dat alles is overgezet. In windows Verkenner lukt dit niet. Waardoor uiteindelijk gegevensverlies kan ontstaan doordat bestandjes vergeten worden.

Ik weet dat het kan/kon met WS_FTP, maar daarvan is de licentie verlopen en voor dit alleen vindt ik het zonde om daarvoor alleen een nieuwe licentie aan te schaffen (gebruik tegenwoordig ander FTP programma voor het web)

Toegevoegd na 28 minuten:
FTP staat bewust tussen haakjes, dus het hoeft niet perse een FTP programma te zijn :-)

De bron-en doelschijven zitten in meerdere pc’s op verschillende (externe) schijven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ken het programma zelf niet, maar misschien heb je iets aan TeraCopy. Zie de bron voor de free download.

Bronnen:
http://www.codesector.com/teracopy.php

op de onderstaande site staan een heleboel gratis ftp programma's Toegevoegd na 4 minuten: wat je ook kunt gebruiken is FreeCommander het is een eenvoudig te gebruiken alternatief voor de standaard Windows file manager, die doet denken aan Norton Commander. Functie te bekijken (en te sorteren na) foldersize, 37 talen, de functie om screenshots te slaan als een bestand of naar het klembord. U kunt FreeCommander overal - kopieer gewoon de installatie directory op een CD of USB-Stick http://alternativeto.net/desktop/freecommander/

Bronnen:
http://www.softpedia.com/dyn-search.php

Jij wilt SuperCopier2 hebben. Voor bestandsbeheer gebruik ik FreeCommander (kan ook FTP aan), in combinatie met SuperCopier (voor sneller en queue/buffer kopiëren). Lukt het niet met 1 bestand dan kan je hem naar het einde van de buffer plaatsen en doorgaan met de rest. Ik gebruikte ook wel eens CopyHandler om meerdere kopie-opdrachten in een buffer achter elkaar te zetten. Maar ik ben erachter gekomen dat SuperCopier dat ook kan. Dus geen meerdere kopie-acties tegelijkertijd maar achter elkaar. Dat is sneller omdat een hdd maar 1x tegelijkertijd kan worden aangesproken. Voor echte FTP-transfers heb je ook FileZilla. Alles is portable (USB) en freeware. Op www.portablefreeware.com vind je nog meer leuke tools.

Bronnen:
http://www.portablefreeware.com/index.php?...

DropBox Wordt op mijn werk ook gebruikt omdat sommige klanten niet met FTP kunnen werken.. Het is gratis maar je kan ook kiezen voor de betaalde versie.

Bronnen:
www.dropbox.com

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100