Wat is de beste methode om de kleuren van foto's (jpeg formaat) bij de stellen in ps 5?

Ik probeer al een hele tijd om het fotopragramma photoshop onder de knie te krijgen, maar ik vind het bijzonder ingewikkeld. Ik zou in de eerste plaats graag goede kleurcorrecties kunnen uitvoeren op foto's (helaas wel op jpeg formaat, omdat ik er nog niet toe ben gekomen om uit te zoeken hoe raw werkt).

Ik ben momenteel aan het oefenen op mooie foto's te maken van gerechtjes, maar ik krijg de kleuren echt niet optimaal en dan ziet het er al gauw minder smakelijk uit dan het zou moeten. Mijn kleuren zijn vaak erg verzadigd (vooral door rood, maar dit ligt ook aan mijn fotocamera)

Kan er mij iemand op een eenvoudige manier uitleggen hoe ik dit het beste aanpak (ik heb wel de Engelstalige editie). Ik heb al meerdere methodes geprobeerd, zoals o.a. via levels, maar ik krijg het niet onder de knie.

Alvast bedankt!

Toegevoegd na 12 uur:
Ik heb even een foto toegevoegd die ik graag wil bijstellen, het is niet de meest geslaagde foto, maar het was nog één van mijn eerste pogingen. Het gerechtje was wel geslaagd, dus ik zou de foto toch graag nog een beetje opknappen. :)

Toegevoegd na 12 uur:
Ik heb er wel al een beetje aan geknoeid en heb helaas de originele niet meer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou met Photoshop in eerste instantie eens proberen met Image -> Adjustments -> Hue/Saturation. Met de sliders kan je de kleur zelf aanpassen en ook de kleurintensiteit. Beiden kunnen er voor zorgen dat je rood zachter wordt en minder fel is. Zie afbeeldingen ter illustratie. Eenmaal je dat onder de knie hebt, kan je de andere adjustments eens uitproberen, want soms heb je een combinatie nodig om het beste resultaat te bekomen. Ik vind dat MrTomaat wel een waardevolle suggestie doet in zijn reactie.

Image -> Adjustments -> Levels Image -> Adjustments -> Collor correction

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100